avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca in urma demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca in urma demisiei

Am introdus cererea de demisie pentru vineri 22-06-2012. Asciatia de proprietari mai trebuie sa-mi dea banii pe 10 zile de concediu de odihna.
cu ce data imi inchide revisalul, cu data la care am solicitat in cerere ultima zi de lucru(22-06-2012) ? , sau cu data cand expira si cele 10 zile de concediu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 19 Iunie 2012
Demisia este cu sau fara preaviz? .. daca este cu preaviz , atunci acesta va incepe sa curga din data de 22.06.2012 , urmand ca raportul de munca sa inceteze la expirarea termenului de preaviz.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
In contractul de munca nu aveam stipulat preaviz din partea mea(angajat) , dar pentru ca trebuia sa predau gestiunea, am depus cererea pe 14-06-2012, anuntandu-i ca ultima zi de lucru va fi pe 22-06-2012. totusi revin la intrebare, dat fiind ca trebuie sa-mi dea banii pe cele 10 zile de CO neefectuate, cu ce data imi inchide contractul, cu 22-06-2012, sau cu data la care expira si cele 10 zile de Co platite/
Compensarea CO neefectuat se va face la incetarea raportului de munca .. astfel incat, plata se va face fie la data incetarii c.i.m., fie la data stipulata in c.i.m. pentru plata salariului.

Problema nu se pune asa cum spuneti dvs, intucat cel care poate renunta la termenul de peaviz este angajatorul si nu angajatul .... astfel, in c.i.m. ar fi trebuit sa existe stipulata durata termenului de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepand cu ce data se calculeaza perioada de preaviz in cazul demisiei? Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua, tuturor! Am nevoie de ajutor in legatura cu o problema.Lucrez la o societate comerciala din data de 13.05.2016.Din motive personale, in data de ... (vezi toată discuția)
Preaviz bub2 bub2 Buna ziua!Daca imi dau demisia,cite zile de preaviz trebuie sa mai stau la firma?Si cu cate ore pe zi?Si banii de concediu cum se calculeaza?Daca mi-am scos ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu neplatite chyp chyp Saluate, Am 8 zile de condiu pe care firma unde am lucrat nu vrea sa mi-le plateasca. Ce pot sa fac? Cum pot actiona pe cale legala? Ce pot face in aceasta ... (vezi toată discuția)