avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate JADEDART

Activitate JADEDART

este vorba de februarie 2011 deci procura nu a expirat inca
baietelul meu s-o nascut in sua dintr-o relatie fara castorie. tatal nu a fost adaugat la certificatul de nastere american. in urma unor certuri m-am intors in romania cu copilul in feb 2010 si am rupt legatura cu acesta pana in vara 2010 cand am decis ca dupa toate greselile pe care le-a facut vreau sa il iert de dragul copilului.
l-am trecut pe certificatul romanesc de nastere si m-a convins el ca pot sa am incredere in el si ca vrea sa ia copilul in state pentru cateva luni

in 14 noiembrie au plecat impreuna in sua. i-am dat imputernicire de la notar ca poate sa scoata copilul din tara pana in 8 feb 2010. de cca o saptamana nu mai raspunde la telefon si la emailuri. am aflat de 2 saptamani ca s-a casatorit in state.

sunt disperata si nu stiu ce pot sa fac. nu este stabilita o custodie prin tribunal.
va rog dati-mi un sfat, pot fi decazuta din drepturile de mama numai pt ca el e cetatean american si eu nu?

se pot face demersuri prin conventia de la Haga?

pot alerta protectia copilului din sua pt a afla daca copilul e in siguranta?

pot cere intoarcerea copilului inainte de termen cumva? daca da, cum se procedeaza.
multumesc mult
Răspuns la discuția rapire internationala
in cazul unui proces pot sa o chem pe mama in instanta pt a depune marturi. ea a stiut toata situatia si am vb cu ea zilnic si stie in ce situatie imposibila m-a pus tatal copilului si toate detaliile comportamentului lui manipulator, faptul ca e un betiv notoriu si un depravat
mai am o intrebare...pot sa aduc ca evidenta in instanta poze?adica am poze cu tatal beat, incercand sa ii dea bebelusului bere sau tinand copilul pe un brat si avand bere in cealalta mana.
Si inca ceva, are vreo relevanta in toata situatia asta faptul ca eu am fost imigrant ilegal in state. poate el folosi acest lucru in instanta?
in cazul in care in timp tatal obtine recunoasterea paternitatii si drept de vizita, as putea obtine un ordin de restrictie asupra noii iubite.
Mentionez ca de la intoarcerea in tara ea mi-a trimis zeci de mesaje jignitoare in care imi spune "vrajitoare", "t**fa", m-a amenintat cu moartea si ca o sa imi rapeasca copilul, acum cateva zile mi-a trimis 126 de mesaje in decurs de 2 ore, imi hartuieste toti prietenii din lista de facebook, face comentarii nepotrivite despre aspectul meu fizic, despre nationalitatea mea, spune ca sunt o mama depravata pt ca am luat copilul de la tatal lui...si multe alte rautaticare imi demonstreaza ca ea e o persoana fara caracter
el de fapt doreste custodia totala si intoarcerea copilului in sua unde are Dumnealui domiciliul. e posibil asa ceva?
Buna ziua!
am si eu niste intrebari dar vreau sa va prezint situatia mai intai.
Am avut o relatie cu un cetatean american pe periada in care eu eram in sua din care a rezultat un baietel ce are 8 luni acum. Tatal copilului urma sa se casatoreasca cu mine in vara anului trecut inainte sa se nasca copilul. In luna a saptea de sarcina am aflat ca m-a inselat, a decis sa rupa relatia si m-a aruncat efectiv in strada. Am plecat intr-un alt stat la niste prieteni romani, iar baietelul s-a nascut acolo. A primit numele meu de familie iar tatal nu a fost trecut pe certificat avand in vedere ca eu l-am implorat sa vina la spital la nasterea copilului si el a refuzat. La 3 saptamani dupa nasterea copilului a venit la domicililul prietenilor mei si mi-a indrugat f multe, cum ca o sa aiba grija de noi, ca nu poate trai fara noi. ca orice mama mi-am spus sa ii mai dau o sansa de dragul copilului. in momentul in care am ajuns inapoi in statul domiciliu al tatalui am constatat ca acesta locuia cu noua iubita. M-a amenintat ca daca nu o las si pe ea in jurul copilului o sa aiba el grija sa fiu deportata eu fiind emigrant ilegal. Domnisoara e o perversa, abuziva si traiam cu frica in spate ca daca o secunda nu o sa fiu atenta la copil ea o sa ii faca ceva rau. Atunci am hotarat sa vin in Romania, am obtinut pasaport pt copil, mi-am luat bilet de avion si am plecat cand el era cu afaceri in alt oras. in Romania am obtinut si certificatul romanesc de nastere al copilului.

Acum el imi scrie si vrea sa vina in vizita, ma acuza de rapire internationala, ma hartuieste. Noua prietena ma insulta, imi trimite zeci de emailuri deci si ea ma hartuieste. Timp de 3 luni cat am locuit in casa lui dupa nasterea copilului a tot amanat testul adn, recunoasterea copilului

intrebarea mea este, e rapire internationala daca el a refuzat sa il recunoasca? Poate sa deschida proces pt custodie, si daca da unde se deschide procesul, la domiciliul lui sau al copilului? in cazul in care cere testul adn pot sa il refuz? ce trebuie sa fac pt a obtine un ordin de restrictie impotriva noii iubite? cum pot sa imi protejez copilul avand in vedere ca el e un alcolic notoriu, un depravat si un manipulator? sunt disperata, va rog sa ma ajutati daca aveti niste raspunsuri
va multumesc