baietelul meu s-o nascut in sua dintr-o relatie fara castorie. tatal nu a fost adaugat la certificatul de nastere american. in urma unor certuri m-am intors in romania cu copilul in feb 2010 si am rupt legatura cu acesta pana in vara 2010 cand am decis ca dupa toate greselile pe care le-a facut vreau sa il iert de dragul copilului.
l-am trecut pe certificatul romanesc de nastere si m-a convins el ca pot sa am incredere in el si ca vrea sa ia copilul in state pentru cateva luni
in 14 noiembrie au plecat impreuna in sua. i-am dat imputernicire de la notar ca poate sa scoata copilul din tara pana in 8 feb 2010. de cca o saptamana nu mai raspunde la telefon si la emailuri. am aflat de 2 saptamani ca s-a casatorit in state.
sunt disperata si nu stiu ce pot sa fac. nu este stabilita o custodie prin tribunal.
va rog dati-mi un sfat, pot fi decazuta din drepturile de mama numai pt ca el e cetatean american si eu nu?
se pot face demersuri prin conventia de la Haga?
pot alerta protectia copilului din sua pt a afla daca copilul e in siguranta?
pot cere intoarcerea copilului inainte de termen cumva? daca da, cum se procedeaza.
multumesc mult
Daca i-ati dat procura si termenul a expirat este obligat sa va inapoieze copilul.
Si in SUA daca va judecati veti obtine custodiea minorului fara probleme dar ar fi indicat sa va judecati in Romania.
Dar...nu cumva este vorba de luna februarie 2011 ?