avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum se poate inregistra casatoria din SUA cu prenume ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum se poate inregistra casatoria din SUA cu prenume putin diferit de actele romanesti (expirate)

M-am nascut in SUA din parinti romani. La inregistrarea nasterei mele in SUA la ambasada Romaniei prenumele meu a fost schimbat putin (o litera). Deci este usor difierit pe certificatul de nastere Romanesc de cum este pe certificatul de nastere American.
Pe baza acestui certificat de nastere romanesc, am obtinut CI, si pasaport (acum expirate amandoua!). Cand m-am mutat in SUA, unde locuiesc in prezent, am folosit certificatul de nastere american si-am obtinut toate actele americane - cu prenume diferit putin de cele romanesti. M-am casatorit in SUA si am nascut si un copil in SUA. Pe certificatul de casatorie, si de nastere al copilului, prenumele meu este ca pe actele americane deci difera printr-o litera de prenumele meu de pe actele romanesti.

Acum vreau sa inregistrez casatoria din SUA, si apoi si nasterea copilului, in Romania.
Ce acte am: Detin amandoua certificatele de nastere, roman si american (care difera la prenume printr-o litera), CI expirat acum 4 ani, pasaport roman expirat acu peste 15 ani, si pasaport american (valabil, insa cu prenumele diferit de cum este in pasaportul romanesc). Si bineinteles certificatele din SUA de casatorie si nastere a copilului. Locuiesc in SUA. As putea obtine un act de identitate temporar de la consulatul SUA, insa ar fi si acesta bazat pe actele romanesti expirate.
Care sunt optiunile mele, si ce implica ca durata, locatie, acte? (preferabil in SUA)
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
GraceS, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:02, 23 Octombrie 2018
Doar prin instanță, nefiind o țară din UE, luați legătura cu un avocat din România să vă informeze și să vă formuleze acțiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)
Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)