avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copil nascut in SUA implinit 14, acte necesare pt ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copil nascut in SUA implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in RO

Buna Ziua,
Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ulterior sa poata obtina buletin, pasaport, etc. Cind am fost in Romania am intrebat la evidenta populatiei (costa mult mai ieftin decit la ambasada) ce acte sunt necesare, si mi-sa spus ca printre altele ii trebuie 'dovada de cetatenie' adica trebuie sa treaca un test de romana, istorie si alte alea. Cind am dat telefon la consulatul din New York, mi-sa spus ca nu trebuie dat test de cetatenie. Asi dori sa stiu daca intradevar trebuie sau nu test de cetatenie, copilul fiind nascut in strainatate din parinti cetateni romani.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:03, 17 Decembrie 2015
Înscrierea certificatelor de naştere şi eliberarea certificatelor de naştere române se poate solicita indiferent de vârsta copilului, iar daca se solicita transcrierea certificatului al unui copil de 1 an, ce test de romana se mai solicita?
Copiii născuţi în străinătate, care au cel puţin un părinte cetăţean român, obţin cetăţenia română la data naşterii, chiar dacă, potrivit legii statului în care s-au născut, obţin şi cetăţenia acestui stat.
Parintii cetateni romani, sunt obligati în termen de 6 luni de la data întoarcerii în tara, sa ceara transcrierea certificatelor de nastere straine în registrele civile de la ultimul domiciliu pe care l-au avut sau îl au în tara, pentru a obtine, pentru copii lor, certificate de nastere romanesti.

Pentru mai multe informatii
[ link extern ]
Dvs. sunteti CRDS-cetatean roman cu domiciliul in SUA sau inca mai aveti buletin? Sunt de parere sa solicitati la ambasada inscrierea certificatului de nastere a copilului dvs.intrucat daca nu mai stati in Romania se poate sa fiti CRDS. De aceea cei de la evidenta v-au pomenit de dovada cetateniei, intrucat sunt persoane care fiind plecate de mai mult timp nu figureaza in baza fiind obligate sa depuna o adeverinta de la Directia de Pasapoarte, dupa care pentru buletin se fac verificari amanuntite care nu stiu daca ar coincide cu timpul pe care dvs. l-ati avea disponibil pentru a locui in Romania. Mai mult decat atat daca sunteti CRDS copilul dvs. nu primeste buletin ci pasaport CRDS Este adevarat puteti apela si la un imputernicit dar v-ar costa si imputernicirile. Parerea mea este sa mergeti la ambasada, chiar daca va costa.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
Justitiarul711, utilizator
sint cetatean roman, locuiesc in SUA, dar am si buletin. Stiu ca se poate face prin amasada, dar preferam sa fac prin evindenta populatiei deoarece este mult mai ieftin, doar 2 lei in loc de 180 dolari.
ok alegerea va apartine. Puteti primi amenda minim 100 lei pe langa taxa de 2 lei, 12 lei este taxa pentru buletin. Sa aveti certificatele de nastere, casatorie, contractul pe locuinta, buletinele dvs.iar certif de nastere al copilului sa fie apostilat. Succes! Sa ne scrieti cum a decurs treaba. Numai bine!
Multumesc, dar deja incep si mai tare sa ma confusez...........inca nu am ajuns la buletin pt copil, trebuie doar sa ii inregistrez certificatul american de nastere (este tradus si apostilat)......de ce mai imi trebuie si actele mele de nastere si casatorie?? Stiu ca daca copilul, nascut din cetateni romania, de la 14 ani poate aplica singur si doar un parinte sa dovedeasca ca este roman (eu cu buletinu)................poate nu am inteles eu bine.
Abia dupa ce am inregistrat certificate de naster, pot duce copilul la politie sa iifa ca buletin.....

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pentru copil nascut in anglia iulia_pro iulia_pro Buna ziua, Din cate am citit pe forum, am inteles ca unul din documentele necesare pentru obtinerea certificatului de nastere, este, o adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Ce documente imi trebuie pentru a face un certificat de nastere a unui copil nascut in italia,si daca e nevoie de apuntament ? Nitrogricelina Nitrogricelina Sunt Nela si am o fetita de o luna si sa nascut in italia,eu si sotul suntem residenti in italia si suntem romani (vezi toată discuția)
Buna ziua. ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. ... Florin Bondrea Florin Bondrea Buna ziua. Ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. Copilul e nascut in Canada, are 16 ani si am vrea sa stim cum putem sa ii inregistram ... (vezi toată discuția)