avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ce documente imi trebuie pentru a face un certificat ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ce documente imi trebuie pentru a face un certificat de nastere a unui copil nascut in ITALIA,si daca e nevoie de apuntament ?

Sunt Nela si am o fetita de o luna si sa nascut in italia,eu si sotul suntem residenti in italia si suntem romani
Cel mai recent răspuns: Tik70 , utilizator 00:31, 4 Decembrie 2013
are cetatenie italiana acuma?
nu
Avand rezidenta in Italia va puteti prezenta la ambasada sau consulatul roman pentru a solicita inscrierea certificatului de nastere la autoritatile romane si obtinerea certificatului romanesc pentru copil. Sa nu veniti cu copilul in tara daca stiti ca stati mai putin de 30 de yile pentru ca transcrierea dureaza si riscati sa nu va puteti intoarce in Italia cu copilul, neavand certificatul de nastere romanesc. Certificatul italian trebuie sa fie apostilat si sa-l verificati sa cuprinda toate datele corect, mai exact sa va,,bata,, cu actele romanesti. Pe langa certif.italian apostilat, tradus si legalizat aveti nevoie de actele dvs. certif.de nastere, de casatorie si buletinele, in original si copie.
Daca sunteti rezidenti in Italia si aveti pasapoarte CRDS (cetatean Roman cu domiciliul in strainatate) este foarte simplu: mergeti la consulatul romanesc cu pasapoartele, cerificatele voastre de nastere, certificatul copilului (cel de la primaria de unde locuiti) si vi se elibereaza pe loc certificatul de nastere romanesc al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia romana nikkkoleta nikkkoleta salve! sunt mamica unei fetite in varsta de 3 saptamani, eu sunt cetatean roman dar traiesc si muncesc in Italia unde am nascut si fetita. Tatal ei este ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere minor nascut in italia laura2707 laura2707 Buna seara! Fetita mea este nascuta in Italia si are cetatenie italiana si am intales ca trebui sa-i fac certificat de nastere si in Romania, stie cineva ce ... (vezi toată discuția)
Înscrierea certificatului de naștere italian copil născut în italia adrys36 adrys36 Eu și soția avem 2 fetițe una deja cu documente românești iar cea mica de 17 luni născută în italia am dorii sa îi facem acte românești eventual ... (vezi toată discuția)