avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Înscrierea certificatului de naștere italian copil ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Înscrierea certificatului de naștere italian copil născut în Italia

Eu și soția avem 2 fetițe una deja cu documente românești iar cea mica de 17 luni născută în italia am dorii sa îi facem acte românești eventual se poate prin procura bunica sa îi trimitem documentele fetitei
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:57, 31 Octombrie 2017
De preferabil ar fi sa mergeti la ambasada unde sa solicitati dvs. inscrierea. Dar daca nu se poate atunci o puteti imputernici pe bunica dar tot prin procura emisa fie de ambasada/consulat ori un notar care are apostila de la Haga. Sa verificati ca certificatul sa cuprinda datele corecte. E de preferat sa aveti un extras multilingv original ca acesta nu mai trebuie tradus ori legalizat, scutind-o pe bunica de alergatura. Trimiteti bunicii procura, actul de nastere, certif. parintilor in original de nastere si de casatorie, actele de identitate ale parintilor. In procura sa scrie ca nu ati mai solicitat transcrierea, ca domiciliul copilului va fii la adresa parintilor din....., si ca imputerniciti ca bunica sa depuna actele in vederea obtinerii transcrierii si ca poate solicita si primi certificatul romanesc precum si cel italian pe care il depune.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc bibi_lala bibi_lala buna am o fetita de 3 ani nascuta in Ibiza(spania) acualmente suntem in ibiza.As vrea sa stiu daca o ruda fiind bunia fetitei poate face certificatul acesteai ... (vezi toată discuția)
Cetatenia romana nikkkoleta nikkkoleta salve! sunt mamica unei fetite in varsta de 3 saptamani, eu sunt cetatean roman dar traiesc si muncesc in Italia unde am nascut si fetita. Tatal ei este ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport pentru copil lidia35 lidia35 Buna as dori si io eu sa stiu exact ce acte imi trebuie pt certificatul de nastere,pasaport la un copil nascut aici si daca e nevoiede ambii parinti la ... (vezi toată discuția)