avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat nastere minor nascut in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat nastere minor nascut in Italia

Buna seara! Fetita mea este nascuta in Italia si are cetatenie italiana si am intales ca trebui sa-i fac certificat de nastere si in Romania, stie cineva ce acte imi trebuiesc? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:58, 30 Mai 2014
Buna ziua,

Nu neaparat in Romania, se poate si la consulat.
Aveti nevoie de:
- extrasul de naştere multilingv (eliberat în aplicarea Convenției semnate la Viena la 8 septembrie 1976) - nu necesită apostilarea și traducerea în limba română SAU extrasul de naştere italian în care să fie trecuţi părinţii, apostilat de prefectura locală, în original şi copie;
- declaraţia pe proprie răspundere privind inexistenţa altei transcrieri în România sau la altă misiune diplomatică a României (formularul se primeşte de la oficiul consular);
- declarație privitoare la domiciliul copilului (formularul se primeşte de la oficiul consular);
- cărţi de identitate româneşti ale părinţilor copilului, în original şi copie; pentru cetăţenii români cu domiciliul în Italia - paşaport CRDS şi carte de identitate italiană, în original şi copie; pentru cetățenii străini pașaport și carte de identitate națională, în original și copie;
- paşapoartele părinţilor copilului, în original şi copie (dacă este cazul);
- certificatul de căsătorie (dacă este cazul) şi certificatele de naştere ale părinţilor copilului, în original şi copie; dacă unul dintre părinți este cetăţean străin, se va prezenta extrasul său de naştere.

Mai multe detalii aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria in italia YoanaOL YoanaOL buna ziua eu m-am casatorin civil in italia si nu am inregistrat casatoria la ambasada romaniei.Deja au trecut mai mult de 6 luni. Pot sa merg sa imi traduc ... (vezi toată discuția)
Casatorie in strainatate (italia) cojocaru_d35 cojocaru_d35 Buna ziua ! Sant casatorita in strainatate,Italia ,cu un cetatean italian si as vrea sa stiu daca certificatul de casatorie trebuie inregistrat obligatoriu si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu pasaport copil btmariuss btmariuss Buna ziua, am o problema si vreau sa ma lamuriti, daca puteti? O ruda a nascut in Italia anul trecut, copilul are in momentul de fata 8 luni. Are certificat ... (vezi toată discuția)