avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Documente expirate - Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Documente expirate - Spania

buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam schimbat,sunt casatorita cu spaniol de 5 ani si as vrea sa stiu care ar fii modul cel mai rapid si economic de a-mi renova buletinul sau pasaportul,din spania madrid,deoarece nu pot sa merg in romania,iar in harghita le-au spus la ai mei ca nu se pot face decat in persoana...este adevarat?? imi puteti oferii o solutie cat se poate de rapida si ieftina???? va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: lorenabercea , utilizator 19:43, 17 Noiembrie 2011
Aveti certificat de casatorie romanesc cu sotul spaniol?
nu,eu nici nu stiam ca trebuia obtinut,ne-am casatorit aici in spania,si mi-au cerut decat,certificatul de nastere ,cazierul si adeverinta cum ca nu sunt casatorita in tara,toate acestea in original si fotocopie ,traduse si omologate cu apostila de la haga in rest nimic...

avem decat livreta de familie ,pe care ne-au dato la judecatorie cand ne-am casatorit.avem de asemenea 2 copii care deja au buletinul spaniol deoarece s-au nascut aici si tatal e cetatean spaniol...
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Aveti copii minori? O solutie si ieftina si rapida nu prea aveti. In primul rand ca daca nu va puteti deplasa in Romania este clar ca trebuie sa va deplasati la ambasada sau consulat , ce aveti mai aproape de dvs. Apoi trebuie sa detineti toate actele, adica certif .dvs de nastere, de casatorie, de nastere a copiilor,(daca aveti copii pana in 14 ani), buletinul expirat, dovada adresei de domiciliu din Roamania si va trebuie bani pentru ca procura speciala se plateste.
copii sunt de 4 si respectiv 2 ani,si daca as avea pe cineva in tara ,ar putea sa imi renoveze buletinul acolo? de ce as avea nevoie?suntem pe langa madrid asa ca ar trebuii sa mer la ambasada insa nu stiu daca ,cu imputernicire ar putea de exemplu sora mea sa mil renoveze in tara???? multumesc mult
Ei atunci e mai complicat. Nu stiu daca cei din tara se vor descurca sa va faca transcrierile certificatelor de casatorie si de nastere ale copiilor. Deci faceti un drum de Harghita, dar mai intai sa aveti certificatele, nu livretul de familie, repet certificatele de nastere si de casatorie in original si apostilate cu apostila de la Haga. De asemenea sa aveti certif.dvs.de nastere. Declaratiile pentru transcriere si referitoare la numele dupa casatorie le veti da in Romania, de asemenea tot aici veti face si traducerea actelor. Pentru a putea calatori veti solicita de la ambasada sau consulat un titlu de calatorie. Succes!

Alte discuții în legătură

Schimbare carte identitate in spania + certificat nastere bebe pentru zbor daniela013 daniela013 Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii...anul viitor imi expira buletinul (2014) si as dori sa stiu cum il pot renova de la ... (vezi toată discuția)
Pasaport shailaflorina shailaflorina buna seara..ma numesc Florina si locuiesc de 4 ani in Spania. Cand am venit aici, am venit doar cu buletinul, si eu, si perechea mea. In curand voi naste aici ... (vezi toată discuția)
Inscrierea copilului nascut in ecuador jerry_alexandru jerry_alexandru Buna seara...am o intrebare de 100 de puncte cum se zice...traiesc de aproape 6 ani in Ecuador...si in 6 septembrie 2012 am nascut un baietel. Tatal baiatului ... (vezi toată discuția)