avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... INSCRIEREA COPILULUI NASCUT IN ECUADOR
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

INSCRIEREA COPILULUI NASCUT IN ECUADOR

Buna seara...am o intrebare de 100 de puncte cum se zice...traiesc de aproape 6 ani in Ecuador...si in 6 septembrie 2012 am nascut un baietel. Tatal baiatului este ecuatorian si mentionez ca nu suntem casatoriti legal. Problema este ca nu este inscris in consulat pt simplu fapt ca nu exista in ecuador nici ambasada nici nimic...trebuie sa ma duc in Peru pt asta....anul viitor vreau sa ajung in tara si am nevoie sa stiu cum sa fac ca sa il inscriu in tara, sa ii fac certificatul de nastere romaneas, pasaport....mentionez ca tatal are de asemenea nationalitatea spaniola si baietii, caci sunt 2, unul de 10 anisori, si cel mic de aproape d 5 anisori.Amandoi baieti vor iesi cu pasaport spaniol pana in spania si pana in romania...tatal nu o sa vina cu noi...cel mare are pasaportul romanesc expirat si trebuie sal renovez dar cel mic nu are nici nasterea inscrisa....ce pot sa fac?Mentionez ca ajung in Constanta....vreau sa stiu cum pot sa fac toate tramuturile care le am de facut, cam cat timp dureaza si daca pot sa le fac oin constanta...multumewsc anticipat
Cel mai recent răspuns: MikkaM , utilizator 20:51, 27 Aprilie 2017
Transcrierea o solicitati la starea civila a domiciliului dvs. inscris in actul de identitate(buletin).
Sa aveti grija ca certificatele de nastere ale copiilor sa fie apostilate. Aveti nevoie si de actele tatalui, certif. de nastere, act de identitate, mai ales daca datele sale de identificare nu sunt trecute in certificatul copilului. sa aveti grija ca certificatul sa nu aiba greseli de ortografie. Transcrierea are termen de 30 de zile. Va puteti astepta la o amenda de 100 lei deoarece aveati termen 6 luni de la nasterea copilului pentru a-i solicita certif. romanesc. De asemenea aveti nevoie de acordul tatalui pentru a face pasapoartele romane copiilor. Sa luati si pasaportul expirat al copilului cel mare cu dvs.
toate date tatalui sunt trecute in certificat....si dupa eliberarea certificatului de nastere pot sa ii fac pasaportul? cat timp dureaza? nu trebuie sa le fac in bucuresti? pot sa le fac direct la constanta?multumesc frumos.
Daca aveti domiciliul in buletin la Constanta, nu aveti de ce sa mergeti la Bucuresti. Pasaportul il solicitati la Serv. de pasapoarte de la locul dvs. de domiciliu. Pentru motive temeinice puteti sa solicitati eliberarea pasaportului oriunde pe teritoriul tarii. Aveti nevoie de acordul tatalui atat pentru a solicita pasaportul cat si pentru a parasi tara cu copilul.
Certifictul de naștere strain trebuie apostilat de mae ecuador, iar in romania de mae doar in bucuresti, apoi traducere legalizata si depus la primaria constanta. Eu am depus actele cand bebe avea 8 luni dar nu am primit amenda.Pentru pasaport trebuie acordul tatalui.mare atentie daca ieșiți cu copii din romania va trebuie procura din partea tatalui(se face la ambasada romaniei din tara unde domiciliati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere in romania meme1234 meme1234 as dori sa stiu cum se poate transcrie certificatul de nastere in romania. copilul are mai putin de un an. tatal spaniol, mama romanca, certificat eliberat de ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat nastere elena090 elena090 buna ziua am si eu o problema.am un baietel nascut in spania eu fiind romanca tatal spaniol. acum eu si baietelul ne am stabilit in romania si nu stiu ce acte ... (vezi toată discuția)