avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcriere certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcriere certificat nastere

buna ziua am si eu o problema.am un baietel nascut in spania eu fiind romanca tatal spaniol. acum eu si baietelul ne am stabilit in romania si nu stiu ce acte ii trebuiesc pntru ai face certificat romanesc pentru ca avem nevoie de cnp pentru inscrierea la medic. tin sa precizez ca baietelul meu are buletin spaniol si ca nu putem face rost de nici un act din partea tatalui pt ca nu mai comunicam. va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:11, 25 Octombrie 2013
Sunteti casatorita, sau copilul este rezultat din relatii de concubinaj? Aveti nevoie de certificatul de nastere spaniol apostilat in Spania cu apostila de la Haga. Solicitati transcrierea la starea civila de la locul dvs. de domiciliu din Romania. Aveti nevoie de certificatul de nastere apostilat, al copilului, actul dvs. de identitate, certif.dvs. de nastere. Taxa este de 2+2 lei=4 lei. Daca ati depasit 6 luni puteti primi amenda intre 100-200 lei. Dati declaratii ca nu ati solicitat transcrierea, ca doriti ca domiciliul copilului sa fie la dvs si ca nu cunoasteti unde se afla tatal in prezent si nu dispuneti de acte cu privire la identitatea acestuia, fiind despartiti. Cam in 30 de zile primiti certificatul romanesc unde va fii inscris si CNP ul copilului.
multumesc mult nu sunt casatorita. presupun ca certificatul lui de nastere apostolat il pot solicita la ambasada spaniei din romania

Nu stiu daca veti obtine certificatul prin ambasada, mai degraba daca ati avea pe cineva in Spania care sa va procure un extras pe care sa-l apostileze, poate ati descurca-o mai repede. Incercati si scrieti-ne cum ati rezolvat. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatului de nastere in romania meme1234 meme1234 as dori sa stiu cum se poate transcrie certificatul de nastere in romania. copilul are mai putin de un an. tatal spaniol, mama romanca, certificat eliberat de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului de nastere romanesc, copil nascut in spania georgeta30 georgeta30 Buna ziua .As dori sa stiu eu ce acte ne sunt necesare pentru obtinerea certificatului de nastere romanesc ,in Romania.Fica mea este nascut in spania ,are deja ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare casatorie mariooara mariooara sunt romanca, locuiesc in spania si sunt casatorita cu un cetatean spaniol, nu am inregistrat casatoria la ambasada romaniei din spania deoarece am toate ... (vezi toată discuția)