avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea certificatului de nastere romanesc, copil ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea certificatului de nastere romanesc, copil nascut in Spania

Buna ziua .As dori sa stiu eu ce acte ne sunt necesare pentru obtinerea certificatului de nastere romanesc ,in Romania.Fica mea este nascut in spania ,are deja 10 luni si vrem sa obtinem certificatul de nastere romanesc .Mentionez ca nu suntem casatoriti si ca va merge doar tatal ei sa solicite certificatul .Unde trebuie sa il solicitam si cam cat dureaza obtinerea lui ? Va multumesc ,sper ca am fost explicita :D
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:40, 5 Februarie 2014
Mai intai verificati ca datele din certificat sa corespunda intru totul cu datele din actele dvs. de identitate. Banuiesc ca minora este recunoscuta de tatal ei. Certificatul spaniol trebuie sa fie apostilat. In romania il traduceti si il legalizati la un notar. Tatal sa aiba certif. de nastere si buletinele in original. Daca in Romania nu aveti domiciliul comun va indic sa faceti dvs. o declaratie la ambasada, consulat sau la un notar care are apostila de la Haga in care sa declarati domiciliul copilului la mama sau la tata. Restul Declaratiilor le da tatal cand ajunge in Romania. Transcrierea dureaza si 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort spaniola? Adrian Adrian Adrian Adrian de la judecatoria din spania miau eliberat o copie dupa sentinta de divort am duso la notar in spania am legalizato am apostilao am traduso am legalizato ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)