avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... lnregistrare casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

lnregistrare casatorie

sunt romanca, locuiesc in spania si sunt casatorita cu un cetatean spaniol, nu am inregistrat casatoria la ambasada romaniei din spania deoarece am toate actele expiratedrept pentru care trebuie sa-mi reinoiesc toate actele in romania
Intrebarea este daca pot inregistra casatoria in romania, unde si ce acte am nevoie
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:57, 10 Ianuarie 2017
Asta nu e un motiv ca aveti actul de identitate expirat. Puteti imputernicii pe cineva la ambasada care sa se prezinte la evidenta persoanelor de la locul dvs. de domiciliu pentru a obtine cartea dvs. de identitate dupa care sa solicitati la ambasada inscrierea certificatului de casatorie, fara a mai fi nevoie sa va deplasati dvs. in tara. Daca veniti in tara dureaza transcrierea 1 luna(daca nu aveti posibilitatea de achitare la primarie a taxei de urgenta) iar cartea de identitate undeva la 2 saptamani. Aveti nevoie de certif. de casatorie apostilat, tradus si legalizat ori extras multilingv, carte de identitate provizorie in prima faza pe motivul lipsa certif. de casatorie, certif. de nastere al sotului, actul de identitate al sotului, declaratia din partea dvs. si a sotului cu privire la regimul matrimonial ales , declaratia cu privire la numele dupa casatorie(daca certif. spaniol nu prevede in cuprinsul sau aceste data). Daca ati deposit 6 luni de la casatorie puteti fi amendata cu suma de 100-200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe Ser3 Ser3 Doresc sa imi reinnoiesc buletinul,intrucat este expirat de 4 ani de zile,dar nu am avut cum sa vin in tara.In prezent am pasaportul valid inca un an.Sunt ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie Dragoescu Dragoescu As dori sa știu cum se poate obține cetatenia română unui copil născut în Spania din tata spaniol și mama româncă...se poate obține în România sau ... (vezi toată discuția)
Intrucerea unui minor cetățean britanic in românia NewtonM NewtonM Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Voi veni in țara in Aprilie cu băiețelul meu de câteva luni. Băiețelul meu a luat numele soțului si are ... (vezi toată discuția)