avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie

As dori sa știu cum se poate obține cetatenia română unui copil născut în Spania din tata spaniol și mama româncă...se poate obține în România sau în Spania?...copilul are 1 an și 3 luni...este obligatorie prezenta ambilor părinți pt aceste demersuri?...as dori sa știu mai multe detalii, unde și cum se procedează.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:16, 20 Aprilie 2017
Mergeti la ambasada/consulat, ce aveti mai aproape si solicitati inscrierea certif. de nastere a copilului. Este necesar certif de nastere apostilat, tradus si legalizat, ori un extras multilingv a actului de nastere a copilului, actele de identitate, certif. de casatorie, daca sunteti casatoriti. Termenul era de 6 luni, deci puteti fi amendat 100-200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnregistrare casatorie mariooara mariooara sunt romanca, locuiesc in spania si sunt casatorita cu un cetatean spaniol, nu am inregistrat casatoria la ambasada romaniei din spania deoarece am toate ... (vezi toată discuția)
Cetatanie romana executare executare Buna ziua! Am o intrebare cu privire la dreptul de cetatenie romania. Voi incerca sa fiu cat se poate de concis! Am o prietena romanca, care locuieste in ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)