avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcrierea certificatului de nastere in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcrierea certificatului de nastere in Romania

as dori sa stiu cum se poate transcrie certificatul de nastere in romania. copilul are mai putin de un an. tatal spaniol, mama romanca, certificat eliberat de autoritatile spaniolesi neinregistrat la ambasada din spania. copilul are deja cetatenie spaniola. prietena mea vrea ca al ei copil sa aibe si cetatenia romana. prietena mea vrea sa mearga in romania pentru cateva zile si cu aceasta ocazie sa si inregistreze certificatul de nastere la primaria unde a avut ultimul domiciliu. taticul nu va merge cu ea.
de ce acte are nevoie pentru transcrierea certificatului de nastere la evidenta populatiei si pt ca acesta sa aibe cetatenie dubla- spaniola romana? este obligatorie prezenta taticului in fata autoritatilor romane?
Copilul este cetatean roman prin nasterea sa din mama romanca. Transcriere unui certificat dureaza pana la 30 de zile, deci daca prietena dvs. doreste sa stea doar pentru cateva zile nu-i indic sa vina cu copilul in Romania, decat daca are deja pasaport spaniol pentru micut, astfel avand posibilitatea de a trece granita cu copilul inapoi ca cetatean spaniol. Pentru a putea solicita transcrierea trebuie ca certificatul spaniol sa fie apostilat. Apostila se aplica de prefectura din Spania. Are nevoie de certificatul ei de nastere, romanesc, buletinul, in original si copie, certificatul de nastere al tatalui apostilat si actul de identitate al tatalui in original, pentru ca datele sale sa fie trecute in actul de nastere romanesc.Daca sunt casatoriti este necesar si certif.de casatorie. De la tata are nevoie de o procura ca este de acord ca minorul sa calatoreasca impreuna cu mama sa din Romania spre Spania in perioada, ruta si mijlocul de transport, si daca mama doreste sa-i faca copilului si pasaport romanesc, asta daca nu are spaniol este obligatoriu, o alta procura din care sa rezulte ca tatal este de acord sa i se faca pasaport copilului.
multumesc mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatanie romana executare executare Buna ziua! Am o intrebare cu privire la dreptul de cetatenie romania. Voi incerca sa fiu cat se poate de concis! Am o prietena romanca, care locuieste in ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)