avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Probe
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Probe

Doresc sa imi reinnoiesc buletinul,intrucat este expirat de 4 ani de zile,dar nu am avut cum sa vin in tara.In prezent am pasaportul valid inca un an.Sunt casatorita cu un cetatean spaniol,eu fiind romanca.Casatoria civila a fost facuta in Spania,iar actele sunt in spaniola.Eu am buletin romanesc,neschimbandu-mi numele dupa casatorie.Domiciliul va fi tot in Romania,dar locuiesc de fapt in Spania.
Acum vreau sa imi schimb buletinul si as dori o lista clara cu actele necesare.Am fost la SPCLEP ,dar m-au trimis peste tot cum ca trebuie legalizate actele ,traduse,cu Apostila,apoi s.au razgandit si au zis ca nu,et.Nici ei nu stiau si s.au purtat foarte urat.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:54, 19 Iulie 2017
Solicitati un CIP pe motivul lipsa dovada casatoriei. Pe baza CIP-ului solicitati transcrierea certificatului de casatorie spaniol, mai apoi dupa ce intrati in posesia certif. de casatorie romanesc solicitati o carte de identitate. Trebuia sa solicitati transcrierea in termen de 6 luni de la incheierea casatoriei. Daca aveti extras multilingv eliberat de aut. spaniole nu trebuie apostilat ori tradus si legalizat. Daca insa aveti certificat acesta trebuie apostilat, tradus si legalizat la un notar din Romania. De asemenea aveti nevoie de declarative cu privire la numele dupa casatorie si regimul matrimonial ales la casatorie. Declaratia trebuie facuta si de sotul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea certificatului romanesc sorina1978 sorina1978 buna seara am si eu o problema daca m ati putea ajuta cu un sfat. am un baietel de 5 ani nascut in spania tatal fiind spaniol necasatoriti. acum eu si ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare casatorie mariooara mariooara sunt romanca, locuiesc in spania si sunt casatorita cu un cetatean spaniol, nu am inregistrat casatoria la ambasada romaniei din spania deoarece am toate ... (vezi toată discuția)