avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport

buna seara..ma numesc Florina si locuiesc de 4 ani in Spania. Cand am venit aici, am venit doar cu buletinul, si eu, si perechea mea. In curand voi naste aici in Spania si am vrea sa mergem in Romania in vizita cu bebelusul. cum pot proceda daca nu avem pasaport? cum as putea calatori cu nou nascutul? multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:00, 26 August 2011
Mergeti la Ambasada Romaniei de la Madrid sau la unul dintre Consulatele Generale ale Romniei din Spania si transcrieti nasterea copilului. Dupa transcriere si eliberarea de certificat de nastere romanesc tot acolo ii faceti pasaport.
Copilul dvs. va avea un certificat de nastere spaniol.

Parintii care doresc sa calatoreasca in Romania cu minorii neinregistrati in registrele de stare civila romanesti, (deci care nu poseda un certificat de nastere romanesc ) sau care nu poseda unu document de calatorie transfrontalier ( pasaport), pot solicita pentru acestia , eliberarea unui titlu de calatorie.

Titlul de calatorie permite titularului sau, deplasarea exclusiv n Romania, intr-o perioada de timp limitat.
Titlul de calatorie este valabil numai pentru intrarea pe teritoriul Romaniei si nu va putea fi folosit pentru iesirea din tara.
Titlului de calatorie poate fi obtinut in aceeasi zi in care aveti programarea, pe baza certificatului de nastere spaniol, legalizat cu apostila de la Haga, la Tribunalul Superior de Justitie al provinciei unde s-a nascut copilul.
Mai aveti nevoie de:
-2 fotografii ¾, ale minorului si ale ambilor parinti,
-carte de identitate valabila sau pasaport,
-taxa consulara de 65 euro.

Pentru a putea iesi ulterior din tara cu minorul, va trebui sa solicitati transcrierea certificatului de nastere spaniol si sa obtineti astfel un certificat de nastere romanesc.
Dupa obtinerea certificatului de nastere romanesc veti putea solicita si eliberarea pasaportului pentru acesta.


Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii miha.filip_88 miha.filip_88 as dori sa stiu daca este obligatorie detinerea de certificat romanesc pentru a putea aduce din romania in spania copilul( nascut in spania).certificatul pe ... (vezi toată discuția)
Plecare cu un copil de 3 luni din spania in romania selda selda buna ziua eu trebuie sa plec cu copilul meu in romania dar el nu are certificat romanesc doar cel spaniol as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pt a iesi cu ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)