buna ziua eu trebuie sa plec cu copilul meu in romania dar el nu are certificat romanesc doar cel spaniol as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pt a iesi cu copilul din spania.vreau sa mentionez ca eu nu sunt casatorita cu tatal lui care este in romania dar copilul este trecut pe numele tatalui
Părinţii care doresc să călătorească în România cu minorii neînregistraţi în registrele de stare civilă române (nu posedă certificat de naştere românesc) sau care nu sunt în posesia unui document de călătorie transfrontalier (paşaport), pot solicita pentru aceştia eliberarea unui titlu de călătorie.
Titlul de călătorie permite titularului său, deplasarea exclusiv în România, într-o perioadă de timp limitată. Este valabil numai pentru intrarea pe teritoriul României şi nu va putea fi folosit pentru ieşirea din ţară.
Ambasadele si consulatele Romaniei detin formularele corespunzatoare cererilor de obtinere a titlului de calatorie. Acestea sunt puse la dispozitia persoanelor interesate gratuit, in vederea completarii.
Eliberarea titlurilor de calatorie, legalizarea si certificarea copiilor de pe documente sunt supuse taxelor consulare, care se platesc de solicitanti la ambasada sau consulatul competent.
In cazul copiilor minori, cererea de eliberare a titlului de calatorie trebuie semnata de ambii parinti si trebuie insotita de copii ale pasapoartelor romanesti ale parintilor si de documentele doveditoare ale statutului legal al parintilor in strainatate.
In cazul in care minorul locuieste numai cu unul dintre parinti in strainatate, este necesara prezentarea unei declaratii autentice de consimtamant a celuilalt parinte al minorului.
Si daca unul dintre parinti i-a parasit ce se poate face in acest caz? Singura cu un copil,printre straini si sa nici nu poti veni in Romania ?Trebuie sa existe o posibilitate de a veni acasa.Daca stie cineva...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pasaport
shailaflorina
buna seara..ma numesc Florina si locuiesc de 4 ani in Spania. Cand am venit aici, am venit doar cu buletinul, si eu, si perechea mea. In curand voi naste aici ... (vezi toată discuția)