avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere pentru copil nascut in SUA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere pentru copil nascut in SUA

Buna ziua,
Baietelul meu s-a nascut in SUA.
Pe certificatul de nastere original din SUA nu apare numele tatalui. Parintii nu au fost casatoriti si nu sunt casatoriti. Deci, pe certificatul de nastere american apare doar numele mamei.
Cand l-am inregistrat la ambasada Romaniei din SUA, nu mi-au primit documentele pana nu am trecut numele unui barbat ca tata.
Acum, copilul este in Romania si pentru a obtine pasaport Romanesc, am nevoie de acordul in scris al "tatalui".
Cum pot corecta incompetenta persoanelor de la ambasada din SUA?
Nu am absolut nici un act doveditor ca acea persoana trecuta ca tata NUMAI in certificatul romanesc este tatal.
Ei nu au tinut cont de documentul american legal oficial pe care l-au avut in original.
De asemenea, ca orice situatie rezolvata prin ambasada - cu personal incompetent - certificatul romanesc pentru copil nu are CNP. Am fost in Romania si am cerut alocarea CNP-ului pentru copil. Mi s-a dat un numar dar nu poate fi folosit pentru ca nu apare in baza de date nationala. Cand am inscris copilul la scoala din Romania mi-au spus ca CNP-ul nu este valabil. Nu am mai avut "putere si nervi" sa ma intorc la oficiul respectiv din Bucuresti. Va trebui sa imi petrec alt concediu in Romania luptand cu birocratia.
Mama si copilul locuiesc in SUA.
Cum pot corecta certificatul romanesc al copilului? M-ar ajuta si recomandarea unei firme de avocatura care se ocupa cu astfel de probleme.
Orice sfat este binevenit. Multumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat sua, daca numele tatalui e diferit Guguluff Guguluff Intampin probleme la transcrierea unui certificat de nastere al fiului meu, nascut in SUA, din parinti romani. Am incercat sa depunem dosarul, dar ne-a fost ... (vezi toată discuția)
Acte pentru copii nascuti in sua petraruandreea petraruandreea Buna ziua, As marea rugaminte sa ma lamuriti in legatura cu cateva situatii deoarece nu sunt lamurita chiar daca am citit pe site: - ce trebuie facut ... (vezi toată discuția)
Consulatul a inregistrat gresit data de nastere a copilului in certificatul de nastere si in certificatul de inregistrare a casatoriei in documentele romanesti white chocollate white chocollate Buna ziua. Problema mea a inceput in aprilie.m-am prezentat la ambasada romaniei in islamabad sa inregistrez casatoria si nasterea copilului.am asteptat pana ... (vezi toată discuția)