avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie intre un cetatean roman si american
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie intre un cetatean roman si american

Casatorie intre un cetatean roman si unul american: Acte necesare pentru castorie. Din cate am citit trebuie sa prezinte pasaport, certifict de nastere tradus si legalizat act de divort finalizat tradus si legalizat..si am citit despre o dovada prin care se cere conditi de fond pe are statul US le ofera cetateanului pentru a se castori in romania..sau ceva de genul acesta..poate cineva sa ma lamureasca in ce cosnta acesta dovada si cum se procura..si de unde se poate lua acea stamplia de la HAGA sau ..nu este nevoie pt cetateni Amerricani? Cu respect Andree
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:19, 29 Decembrie 2012

Dovada este o hartie eliberata de misiunile diplomatice din care rezulta ca cetateanul strain indeplineşte conditiile de fond cerute de legea sa nationala si nu exista impedimente pentru incheierea casatoriei in Romania - o luati de la sectia consulara a Ambasadei SUA din Bucuresti (gasiti adresa pe net).

Apostila este o stampila (Apostille process) pe care o obtine la Department of State din statul in care locuieste - este nevoie de ea.
"Apostila este o stampila (Apostille process) pe care o obtine la Department of State din statul in care locuieste - este nevoie de ea."
Ares_3:
Aceasta Apostila se pune pe ce act? Pe traducerea certificatului de nastere sau pe dovada?
Nu vreau sa par pisalog...doresc sa fiu pregatit din timp pentru a nu intampina eventuale probleme.

Cu respect Andree

Nu-i problema :)
Apostila se aplica pe certificatul de nastere al cetateanului american; asta se poate face doar in SUA, in statul in care s-a nascut.
Cand o sa vina in Romania, veti merge cu certificatul la un notar pentru traducere (de regula notarii au traducatori cu care lucreaza, nu trebuie sa cautati dvs.), legalizare si autentificare.
Multumesc mult de tot Ares_3
Sa fiti sanatosi si sa aveti o casnicie fericita :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura din america pentru vanzarea unui teren in romania cori_bv cori_bv Pe pagina Consulatului General al Romaniei la Los Angeles secciunea: Acte notariale putem citi: Pentru recunoașterea de către autoritățile române a ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate,certif.de casatorie in sua ili47 ili47 Situatia : cetatean roman stabilit in SUA ,casatorit tot in SUA ,are Carte de Identitate provizoriu in Romania ,unde scrie lipsa certif de casatorie .Am ... (vezi toată discuția)
Apostila pe procura? stelianacorla stelianacorla Buna seara, fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ... (vezi toată discuția)