avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura din America pentru vanzarea unui teren in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura din America pentru vanzarea unui teren in Romania

Pe pagina Consulatului General al Romaniei la Los Angeles secciunea: Acte notariale putem citi:
Pentru recunoașterea de către autoritățile române a valabilității și efectelor unei procuri sau a unei declarații redactată în străinătate, legea prevede doua proceduri distincte:
autentificarea actului de către consul; sau
certificarea documentelor întocmite de un notar SUA, cu apostila prevazută de Convenția de la Haga din 1961 privind scutirea de legalizare a actelor publice, de către Secretarul de Stat al Statului pe teritoriul căruia se întocmesc documentele.
B. Certificarea documentelor cu apostila prevazută de Convenția de la Haga din 1961 privind scutirea de legalizare a actelor publice
În cazul în care solicitantul nu se poate deplasa personal la sediul consulatului pentru autentificarea procurii, el poate îndeplini procedura următoare:
autentificarea procurii la un notar public autorizat de pe teritoriul SUA și trimiterea ulterior a procurii notarizate la Office of the Secretary of State al statului în care este înregistrat notarul, pentru certificarea documentului cu apostila prevazută de Convenția de la Haga din 1961 ("Apostille Process").
De ce o astfel de procura ( contine apostila si stampila Biroului Secretarului de Stat din California) nu este considerata valabila?¿
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
cori_bv, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care dintre cele prezentate de catre dvs nu este considerata valabila si de catre cine?
Este valabila. Daca am inteles bine intrebarea...
Sora mamei mele care este cetatean american doreste ca mama s-o reprezinte in Romania pentru obtinerea Certificatului de Mostenitor si vanzarea bunurilor mostenite etc. Notarul desemnat considera ca procura trimisa nu este buna, valabila si cere supralegalizarea procurii la Consulatul General al Romaniei la Los Angeles. Procura este redactata in limba romana, folosindu-se o alta procura (facuta in Romania) ca model. Notarul public din America care a semnat procura cunoaste limba romana. Asa cum am scris mai sus procura are Apostila de la Haga si stampila de la Office of the Secretay State California. Nu inteleg de ce se neaga sa ia in considerare procura trimisa.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
cori_bv, utilizator
Încercați și la un alt notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de act / cerere este necesara pentru a actiona in numele unui ong american in romania alex16ss alex16ss Mentionez ca ONG-ul nu este prezent in Romania si doreste ca eu sa il reprezint prin organizarea unui eveniment, oferindu-mi drepturi depline de a organiza, ... (vezi toată discuția)
Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)
Respingere de catre autoritatile din romania a procurii incheiate in sua global_bystander global_bystander Buna ziua, Sunt titularul unui permis de conducere romanesc obtinut in Romania in anul 2008 pentru categoria B de vehicule, iar in luna martie a acestui ... (vezi toată discuția)