avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ce fel de act / cerere este necesara pentru a actiona ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ce fel de act / cerere este necesara pentru a actiona in numele unui ONG american in Romania

Mentionez ca ONG-ul nu este prezent in Romania si doreste ca eu sa il reprezint prin organizarea unui eveniment, oferindu-mi drepturi depline de a organiza, cauta parteneri si voluntari in Romania. In prezent nu exista nici un fel de contract prezent intre cele 2 parti.

Mentionez de asemenea ca sunt persoana fizica, si nu fac parte din nici un alt ONG sau partid politic.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
alex16ss, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex16ss , utilizator 10:17, 8 Martie 2012
Procura/Mandat, autentificata in conditiile Legii nr. 36/1995.
Cum se poate realiza acest lucru daca Organizatia este in SUA, si nu am cum sa comunic decat prin mediul online cu directorul executiv (eventual posta)? Mi-ar trebui o scrisoare semnata cu sigla ONG-ului de acolo cu care sa merg la notar sau altfel ?
ONG-ul respectiv face o procura la notariat in SUA prin care va imputerniceste pe dvs, dupa care o traduceti si legalizati
am gasit aceasta ca fiind "power of attorney" si/sau "letter of attorney". Ea poate fi scanata si printata si apoi tradusa si legalizata sau trebuie sa o primesc prin posta, respectiv tradusa si legalizata ?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
alex16ss, utilizator
Procura transmisa de ONG-ul din America trebuie sa va fie trimisa in original pentru a fi tradusa de un traducator autorizat si legalizata la un notar din Romania. De asemenea, aceasta trebuie sa fie apostilata sau autentificata la consulatul local pentru a avea efecte pe teritoriul Romaniei.
[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
Laura Ciobeica, moderator

Alte discuții în legătură

E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Procura din america pentru vanzarea unui teren in romania cori_bv cori_bv Pe pagina Consulatului General al Romaniei la Los Angeles secciunea: Acte notariale putem citi: Pentru recunoașterea de către autoritățile române a ... (vezi toată discuția)
Traducerea si legalizarea actelor in strainatate Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca actele(imputernicirile notariale/declaratiile pe proprie raspundere date la un notar din strainatate care are Apostila de la Haga) traduse si ... (vezi toată discuția)