avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... apostila pe procura?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

apostila pe procura?

Buna seara,
fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ,international. Eu am tradus si legalizat aceasta procura (imputernicire) aici ,dar la Primarie imi cere acum apostilarea acestei procuri tot in Germania. Este normal -legal ? atat timp cat am originalul certificatului de nastere vechi si procura tradusa si legalizata la un notar in RO. Va multumesc .

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:56, 23 Iunie 2012
Trebuia sa faca procura la un notar care sa aplice apostila de la Haga, este corect.

Va trebui sa faca alta sau sa o faca la ambasada/consulatul Romaniei: va fi in limba romana, veti ''scapa'' de traducere, legalizare si autentificare.
Este corect doamna. Germania ca si Romania este semnatara a Conventiei de la Haga. Se va traduce si legaliza si apostila.
Salutari Domniilor voastre M-ai ales pentruAres_3-sa va spun eu ceva eu am scops un vagon de acte de la consulatul Romaniei din Spania si nu valoreaza nimic DACA NU SANT APOSTILLATE DOAMNELOR SI DOMNILOR nu fac nici doi bani actele de la consulat fara apostilla de la HAGA asa ca cine vrea sa aiba acte pentru strainatate sa nu m-ai strice banii la consulatele romaniei in strainatate pentru documente importante fara Apostilla de la Haga nu sant valabile si aceasta apostilla se poate face doar in Romania din pacate pentru ca avem guverne icompetente care in loc sa gaseasca o solutie pentru ca romanii sa nu mearga in tara pentru o amarata de stampila se apuca si se cearta ca chiorii pe putere .HALAL TARA AVEM!!!!!!!!!!
Salutari si dvs. :)

Faceti o confuzie: dvs. v-au trebuit apostile pentru acte din Romania de care aveati nevoie in Spania.

Daca utilizatoarea noastra facea procura speciala la consulatul Romaniei nu avea problema pe care ne-a povestit-o.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire spania lucianlaw lucianlaw am o imputernicire emisa de un notar din Spania prin care sunt mandatat de un tert sa efectuez vanzarea unui imobil. Am tradus acest document si am ... (vezi toată discuția)
Procura din strainatate Nearlygoods Nearlygoods Asi dori si eu sa stiu daca plec cu tatal in spania iar mama este acolo poate face procura prin notar? si daca da cum pune apostila din cate stiu trebuie ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort spania pt inregistrare divort si recunoastere in romania ContSters438599 ContSters438599 Stimat/a domna domn Am trimis in bucuresti la tribunal prin Registrul civil din Navodari dosarul cu sentinta de divort in limba spaniola in original si ... (vezi toată discuția)