Am gasit solutia acestei probleme.:)
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
In dosarul de divort din Italia exista un capat de cerere care se refera la stabilirea unui program de legaturi personale cu minorul avand exact aceeasi formulare ca in cererea introdusa pe cale de ordonanta. Deci legatura exista.
Si eu sunt de parere ca indiferent unde se judeca fondul, ordonanta ar trebui sa fie admisibila. Insa, care este textul de lege care sa sprijine aceasta parere?
Pt ca, asa cum spune si r.gabi mai sus, "Cererea de ordonanata presidintiala se va introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului".
Va multumesc pt raspunsuri si astept si alte pareri.:)
Este situatia unor parti dintr-un dosar aflat pe rolul instantei.
Buna ziua.
Va solicit ajutorul pentru a rezolva urmatoarea situatie juridica: exista un proces de divort in curs de solutionare in Italia introdus de sot, a introdus si sotia, ulterior, o actiune de divort in Romania care a fost suspendata. Inainte de suspendarea divortului in Romania sotul introduce,prin ordonanta presedintiala, cerere de stabilire program de vizitare minor. La primul termen al ordonantei, dupa suspendarea procesului de divort din Romania, sotul face dovada divortului din Italia, insa partea adversa propune inadmisibilitatea ordonantei pt ca nu mai exista actiune pe fondul cauzei in Romania. Ce solutii juridice propuneti pentru a se respinge inadmisibilitatea cererii?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua tuturor, va solicit ajutorul intr-o problema total necunoscuta pentru mine.
Am introdus o cerere de asigurare dovezi care a fost admisa partial. Pentru ce nu s-a admis pot face recurs in 5 zile de la pronuntare, dar cum aflu cand s-a facut pronuntarea? Eu am aflat astazi telefonic de la grefiera arhivei, iar in condica camerei de consiliu era trecuta data ultimului termen. Pana ieri nu a fost nimic trecut in condica pentru ca m-am interesat zilnic. Voi primi acasa hotararea? Termenul care este in acest caz? Mentionez ca am fost citati si ne-am prezentat ambele parti la termen.
In legatura cu partea de cerere admisa, ce am de facut mai departe? S-a fixat in sedinta numele expertului dar nu l-am notat. Stiu ca trebuie sa platesc un onorariu pentru expert, dar in ce termen?
Va rog din suflet sa ma ajutati raspunzandu-mi, poate ies din acest hatis din care pare ca nu mai ies.
Mult succes tuturor si multumiri anticipate pentru ajutor!
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua tuturor. Ma confrunt cu urmatoarea problema si sper sa ma puteti ajuta cu niste raspunsuri la obiect: sunt in proces de divort, la termenul trecut am invocat o exceptie si instanta a ramas in pronuntare pe acea exceptie si pe suspendarea cauzei, ceruta de mine. Din cele consemnate la condica instanta a amanat pronuntarea pentru 2 saptamani. Este legal? Din discutiile purtate cu cineva de specialitate, am inteles ca pronuntarea nu se poate amana mai mult de 7 zile. Daca e asa, ce pot face in acest caz? Cum pot grabi procedura de pronuntare a incheierii?
Alta intrebare e legata de asigurarea dovezilor. Cum e posibil ca la o saptamana de la infatisarea in fata judecatorului( ne-a citat) sa nu existe o incheiere de sedinta consemnata in condica? Asa se solutioneaza o procedura de urgenta? Ce pot face in acest caz( care ar fi trebuit sa fie extrem de simplu de rezolvat)?