Buna ziua. In urma decesul tatalui meu am ramas : mama, eu(casatorita cu copii) si fratele meu (casatorit cu copii).Stiu ca succesiunea trebuie facuta in 6 luni de la deces dar sunt ceva probleme in actele de proprietate (contracte de vanzare cumparare teren pentru care nu exista titluri de propietate). Cum se imparte intre cei ramasi proprietatea? Ce se intampla daca nu facem succesiunea in 6 luni? Multumesc
Buna ziua. In 1 feb 2003 am nascut o fetita si dupa concediul postnatal am optat pentru concediul de crestere copil.Pe 1 feb 2004 am revenit la societate pentru a reincepe lucrul. Am fost refuzata si in consecinta am depus o noua cerere de concediul de crestere copil. A trebuit sa atrag atentia contabilei ca nu-mi calcula indemnizatia corect , imi retinea contributie la fd. somaj ( i-am explicat ca pe perioada concediului de crestere copil pana la 2 ani contractul de munca e suspendat si respectivele venituri nu reprezinta venituri salariale, i-am inmanat si un raspus de la AMOFM). Apoi m-am trezit ca mi-au modificat salariul in perioada concediului de crestere copil pana la 2 ani . La 1 feb 2005 ( cand am plecat din societate prin transfer) cand mi-am recuperat cartea de munca am constatat ca modificarea salariului era operata si aici. Alte discutii pentru corectie carte de munca si recuperarea diferentelor. Am renuntat sa ma mai lupt cu ei, dar problemele abia acum incep: la intocmirea fisei fiscale pe anul 2004 sumele primite in cursul anului 2004 au fost inregistrate ca venituri salariale si nu ca indemnizatii si am primit acasa somatie in mai 2005 sa platesc impozitul la veniturile obtinute in 2004. Am intrebat la Adm Financiara si mi s-a spus ca societatea trebuie sa refaca fisa fiscala. M-am adresat societatii de nenumarte ori, telefonic si in scris,cu aceasta rugaminte si nu am primit nici un raspuns. In ianuarie 2010 am primit o "Decizie de impunere din oficiu" ( data emiterii ANAF 22.08.2009 primita in 05.01.2010) prin care eram anuntata ca trebuie sa achit 2,901 lei ( impozit restant si penalitati) iar la sfarsitul lui mai2010 am primit Somatia si Titlul executoriu ( unde se specifica ca penalitatile sunt calculate pana la 20.10.2009) si pe care trebuie sa le achit in 15 zile de la primirea somatiei.
Sunt obligata sa achit aceasta suma si apoi sa sper ca dand in judecata societatea imi voi recupera paguba?
Ce as putea sa fac?
Acest impozit nu il datorez nici eu nici societatea era suficient ca societatea sa refaca fisa fiscala si sa incadreze corect sumele primite la indemnizatii si nu la venituri salariale.
Astept un ajutor .Multumesc din suflet:sorry: Mari