avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... documente sucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

documente sucesiune

Buna ziua. In urma decesul tatalui meu am ramas : mama, eu(casatorita cu copii) si fratele meu (casatorit cu copii).Stiu ca succesiunea trebuie facuta in 6 luni de la deces dar sunt ceva probleme in actele de proprietate (contracte de vanzare cumparare teren pentru care nu exista titluri de propietate). Cum se imparte intre cei ramasi proprietatea? Ce se intampla daca nu facem succesiunea in 6 luni? Multumesc
Cel mai recent răspuns: PERESCU ANDREEA , Consilier juridic 22:25, 6 Februarie 2012
Termenul de optiune succesorala este de 1 an incepand cu 1 oct. 2011, inainte era de 6 luni, care se calculeaza de la data decesului.

Este de recomandat sa faceti succesiune in termen de 2 ani de la data decesului, pentru a nu plati impozit la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cristinabucuresti cristinabucuresti As dori sa stiu cum se face succesiunea in urmatorul caz. Tatal sotului meu a decedat. Au ramas ca mostenitori mama si doi frati ( sotul meu si inca un frate). ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea dupa decesul tatului meu raluca12345 raluca12345 tatal meu a decedat acum 3 ani,are o fica din prima casatorie si doua fice din a doua casatorie cum se imparte mostenirea in cazul in care mama mea e in viatza ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste ? doar copii sau si rudele de gr 1 mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Dupa moartea unuia dintre parinti ( proprietari ai unui aparatament ) cu doi copii majori , mama in viata si ... (vezi toată discuția)