avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate ionica@giorgio

Activitate ionica@giorgio

Suntem trei fratii.Mama divortata,partajul l-a facut ramanand cu un apartament proprietar fiind statul.Dupa un timp de 10 ani il cumpara in rate iar in1998 devine proprietar, in care sunt inscrisi si copiii. Eu cu fratele meu am plecat la munca in strainatate iar sora noastra a ramas cu mama. Dupa un an am venit acasa si am gasit contractul casei cu unul de vanzare cumparare si era pe numele sorei noastre cu conditia ca are grija de ea pana la moarte .Dupa un an ea a plecat in strainatate lasand-o pe mama singura. Intrebare : poate sa vanda apartamentul doar la unul dintre copii fara acordul celorlalti?ceilalti copii numai au nici un drept in cazul acesta?se poate anula acest contract?
Discuție proprietate
BUNA ZIUA!Am o nelamurire cu privire la dreptul meu . Ce as putea face in cazul de mai jos:suntem trei fratii.Mama este divortata,ramanad cu un apartament care apartinea la acea vreme statului.Dupa 1996 devine proprietar in care erau inscrisi si copiii.Mama poate trece in proprietate pe unul dintre noi fara sa ceara acordul celorlalti?Daca da si-l trece pe unul dintre noi cu conditia sa aibe grija de ea ,dar aceea persoana isi ea drumul si pleaca si o lasa singura ,platind toate datoriile ce pot face ceilalti?Dar daca ea nu ar fi deacord sa zicem sa nu le dea la ceilalti nimic ,dar ei isi cer dreptul ce pot face?inainte de a deveni proprietar mama ,un vecin a facut reclamati precum ii curgea apa in casa,la acea data apartamentul apartinea statului ,si i-a dat termen sa repare instalatia,eu fiind in armata la acea vreme am vorbit cu vecinu respectiv precum dupa intoarcera mea din armata voi repara impreuna cu cei de la primarie.Cei din casa respectiv sora ,fratele,mama,tata nu au facut nimic in aceasta privinta.Venind din armata am reparat instalatiile,usile,am dat cu var lavabil,am facut curatenie in toata casa am si martori la ceea ce am facut ,am platit restantele impreuna cu sora de la intretinere,fratele cel mijlociu nu vrea ,daca i-l rugai sa contribuie radea.Cand am aveam aproape 14 ani am strans la CEC suma de 1500 lei cu care imi doream sa cumpar o bicicleta dar nu-i puteam scoate;parinti la aceea vreme aveau probleme cu banii , eru mai bine zis alcoolisti imi pare rau sa spun asta dar astai adevarul si mi-au zis ca mi da inapoi cand i-au ceareul,una au spus alta au facut,pot proba aceasta proba video cu mama daca nu doreste sa recunoasca in fata instantei.Vreau cer dreptul pentru ceea ce am facut ,sa-mi se plateasca ceea ce am facut pentru casa,daca mama nu vrea sa-mi dea partea.Intrebare : CE TREBUIE SA FAC SI UNDE SA MA ADRESEZ.VA MULTUMESC.