avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT DE PROPRIETATE

Suntem trei fratii.Mama divortata,partajul l-a facut ramanand cu un apartament proprietar fiind statul.Dupa un timp de 10 ani il cumpara in rate iar in1998 devine proprietar, in care sunt inscrisi si copiii. Eu cu fratele meu am plecat la munca in strainatate iar sora noastra a ramas cu mama. Dupa un an am venit acasa si am gasit contractul casei cu unul de vanzare cumparare si era pe numele sorei noastre cu conditia ca are grija de ea pana la moarte .Dupa un an ea a plecat in strainatate lasand-o pe mama singura. Intrebare : poate sa vanda apartamentul doar la unul dintre copii fara acordul celorlalti?ceilalti copii numai au nici un drept in cazul acesta?se poate anula acest contract?
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 22:09, 4 Iunie 2010
Intelegem ca a fost incheiat un contract de intretinere.
In prezent proprietara este sora plecata din tara.
Mama, daca doreste, poate sa solicite instantei rezilierea contractului respectiv pt neexecutarea obligatiei de intretinere ( pt ca sora a plecat, e evident ca nu are grija de mama).
Daca instanta admite cererea, mama redevine proprietar si face ce doreste cu imobilul, inclusiv sa il vanda/doneze etc.
Cat timp apartamentul era pe numele mamei, ea putea sa dispuna cum dorea de el.Ceea ce a facut este perfect legal daca era proprietar. Daca este sau nu moral, aceasta este o alta discutie.Puteti ataca acel contract acum dar aveti nevoie de ajutor specializat pentru a stabili care sunt motivele pentru care denuntati contractul sau asteptati si , la momentul la care se va discuta succesiunea dupa mama sa denuntati contractul ca fiind o donatie deghizata. In ambele cazuri, situatia este delicata si este pacat ca astfel de situatii se nasc intre membrii unei familii.

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune imobil gsm87 gsm87 Buna ziua! Am o problema, sper sa ma puteti ajuta. Mama mea detine semnaturile fratilor ei pentru a putea face succesiunea unui imobil de 2 camere, mai am o ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare-cumparare il_so il_so Mama este in proces de evacuare cu fica ei si cu ginerere si doreste sa faca act de vanzare-cumparare catre mine(fiul ei).Mentionez ca apartamentul este ... (vezi toată discuția)
Mama la azil - sora mea doreste partaj gugutza gugutza Buna ziua ! Cine ma poate ajuta, oare ? In anul 1991 am cumparat apartamentul pe care îl ocupam împreuna cu mama mea din 1978. L-am achitat in totalitate, ... (vezi toată discuția)