Cunoasteti un cabinet de consultanta secializat in taxe ?
ex-in Franta daca iei rezidenta o parte din venituri la impozitezi acolo o parte in Romania . Firma care face aceste acte in urma carora tu platesti taxe isi asuma semnatura pentru platile pe care tu le faci si daca greseste si fiscul vine si te gaseste cu restante sau orice alte taxe , penalizari etc . le plateste ea , nu tu.
Va multumesc
Doream sa incep constructia unui bloc cu 24 de locuinte impreuna cu inca o persoana care avea un teren .
Pentru a preintampina orice problema din partea ANAF-ului am facut o cerere in care am cerut raspuns la urmatoarele intrebari
1. O persoana fizica vinde in cursul anului 2006 un apartament la bloc si in cursu anului 2007 un teren intravilan curti constructii( intre cele 2 vanzari a existat o perioada de 14 luni) ambele avand o valoare individuala mai mare decat maximul de 30.000 EURO
va plati TVA
-pentru toate imobilele -respectiv retroactiv cu penalizari pentru cele 2 imobile vandute in 2006 si 2007 si TVA fara penalizari pentru imobilul pe care il construieste in 2010
-numai pentru imobilul construit in acest an
corelativ
-o persoana are voie sa vanda un imobil nou pe an fara a plati TVA -indiferent de valoarea acestuia
-are voie sa vanda numai un imobil nou toata viata indiferent de valoarea acestuia
-daca vinde un imobil nou cu o valoare mai mare de 30.000 Euro trebuie sa se inregistreze ca platitor de TVA
intrebarea 2.
-presupunand ca in timpul de 1 an fiscal nu se vind cele 24 de apartamente dar se plateste TVA -ul pentru cele vandute iar celelalte se inchiriaza sau se pastreaza -platind taxele si impozitele legale
-dupa 1, 2 ani .... X ani daca se vor vinde apartamentele ramase-acestea nemifiind ,,noi " se mai plateste sau nu TVA ?
La aceste intrebari ANAF-ul mi-a raspuns sec -,,va rugam sa consultati codul fiscal "
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri punctuale la intrebarile de mai sus
Va multumesc