Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu 2 ani, tatal meu, in varsta de 74 de ani, impreuna cu sora mea (42 ani )si cumnatul meu (45 ani), au cumparat un apartament de la o batrana din acelasi cartier, incheind la notar un contract de v-c cu clauza de intretinere a acesteia, pana la data decesului, data la care, in fapt , acestia trei , pot deveni proprietari ai apartamentului.
Acum insa, dupa doi ani de ingrijiri si intretinere a batranei, aceasta si-a mai pierdut din puteri, devenind oarecum neputincioasa. Am uitat sa specific varsta batranei: 83 de ani. Cert este insa faptul ca batrana refuza ajutor in gospodarie (chiar daca nu mai poate face mancare, sau, mai rau, chiar daca a inceput sa "faca pe ea") in special din partea surorii mele (nu vrea sa i se faca mancare si sa i se spele rufele de catre "un strain"). In aceste conditii, intr-o discutie purtata cu tatal meu, batrana l-a amenintat ca daca nu face cum zice ea, atunci va sparge faianta din baie si bucatarie, televizorul (abia cumparat) , precum si ca va incerca sa deterioreze si masina de spalat automata pe care au achizitionat-o de curand. Mentionez ca in aceasta perioada , a fost cumparat si un nou frigider, de mare litraj. In aceste conditii, tatal meu, in cele din urma dintr-un domn a ajuns servitor la o femeie capoasa,( care vrea sa se faca numai ce vrea si cum vrea ea) si nu are timp sa-si traiasca in liniste batranetea (el fiind vaduv, mama mea murind intr-un accident de masina). Problema cea mai importanta care se pune si pentru care eu va scriu este aceea daca exista vreo posibilitate ca tata, impreuna cu sora si cumnatul meu sa poata rezilia contractul cu batrana. Bineinteles ca nu vor nici un ban din ceea ce s-a consumat cu intretinerea batranei, ci doar sa scape de "doamna cu pretentii". In speranta ca cineva imi citeste s.o.s.-ul si poate sa-mi dea o lamurire, va multumesc.