avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Activitate jurist.rl

Activitate jurist.rl

reducerea programului de munca de la 8 la 4 ore/zi atrage efecte asupra dreptului de somaj.valoarea somajului va fi direct proportionala cu programul de 4 ore.
Răspuns la discuția ajutor - bacalaureat...
examenul din toamna il dati doar la materia la care nu ati putut promova.succes!
Răspuns la discuția diploma Univ. Spiru Haret
intrati pe site-ul universitatii spiru haret sectiunea eliberari diplome sau cel mai sigur dati un telefon la sediul biroului eliberari diplome sau un e-mail.adresele si numerele de telefon le gasiti pe site.
Răspuns la discuția diploma Univ. Spiru Haret
pt absolventii licentei din februarie 2009 se elibereaza diplomele de licenta ,exceptie facand doar absolventii M.F.C Bucuresti C.I.G.
aveti destule dovezi sa demonstrati acest lucru?
daca nu,mai bine ramaneti in aceeasi stare pe care o aveti in acest moment pt ac daca dati in judecata pe ,,acele persoane"...si nu acstigati procesul,platiti si cheltuielile de judecata si pe avocatii acelor persoane....asa ca....ganditi logic inainte.daca nu aveti resurse si dovezi clare.....
Răspuns la discuția succesiune-termen minim si maxim
daca din casatorie au rezultat copiii,atunci si ei beneficiaza de mostenire,nu numai sotia.dar daca din casatorie nu au rezultat copiii,singura mostenitoare este sotia care poate accepta mostenirea si in forma tacita(fara a mai merge la notar pt legalizarea acestui proces).


daca vreo ruda in linie directa cu sotul este interesat ,poate deschise succesiunea(exemplu: parinte,frate)

Răspuns la discuția succesiune-termen minim si maxim
Mostenitorii sunt obligati ca in termen de 6 luni de la decesul autorului lor, sa isi manifeste expres (ori tacit) acceptarea succesiunii sau renuntarea la ea. Nerespectarea acestui termen atrage sanctiunea decaderii din dreptul de a mai exercita dreptul de optiune succesorala, iar persoana devine straina de succesiune.

Răspuns la discuția redobandire permis
Art. 103. COD RUTIER:
Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 101 alin. (1) si la art. 102 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, daca:
au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
a intervenit amnistia;
interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
Persoana careia i-a fost anulat permisul de conducere, inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ca urmare a savarsirii, intr-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atragea suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, fara a fi necesara trecerea vreunui termen de la data aplicarii masurii administrative.
Pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) si (2) trebuie sa faca dovada ca:
este apta din punct de vedere medical si psihologic;
nu a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art. 24 alin. (6), cu exceptia cazurilor in care a intervenit una dintre situatiile prevazute la alin. (1).