avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

redobandire permis

buna ziua. mi.a fost anulat permisu pe un an. pe 28 mai 2010 a trecut un an de la decizia definitiva. normal ar trebui sa dau examen acum sa.l redobandesc. problema e ca mi s.a spus ca trebuie sa fac scoala de la zero nu doar sa dau examenu, ca cica s.a introdus in luna mai o asemenea lege. este adevarat?????? ce.i de facut? va multumesc
Cel mai recent răspuns: jurist.rl , utilizator 13:06, 4 Iunie 2010
Art. 103. COD RUTIER:
Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 101 alin. (1) si la art. 102 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, daca:
au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
a intervenit amnistia;
interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
Persoana careia i-a fost anulat permisul de conducere, inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ca urmare a savarsirii, intr-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atragea suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, fara a fi necesara trecerea vreunui termen de la data aplicarii masurii administrative.
Pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) si (2) trebuie sa faca dovada ca:
este apta din punct de vedere medical si psihologic;
nu a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art. 24 alin. (6), cu exceptia cazurilor in care a intervenit una dintre situatiile prevazute la alin. (1).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis aclau aclau am fost condamnat la 2 ani si 6 luni cu suspendare pe OG 95/2002, a trecut 1 an jumatate de pedeapsa. as vrea sa stiu daca pot da examen pentru permis sau sa ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare ncalin ncalin am fost condamnat si as vrea sa stiu sigur cand pot sa redobandesc permisul? dupa un an sau cand se termina perioada de condamnare.#-o (vezi toată discuția)
Permis de conducere mada1983 mada1983 mi-a fost anulat permisul de conducere pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.......redobandire?!#-o (vezi toată discuția)