Am vb cu ei despre posibilitatea de a acorda si eu aceste reduceri si ar insemna sa ma duc pentru fiecare RCA la ei la sediu, sa mi-l faca directorul si nu s-ar comisiona, cu alte cuvinte as face munca voluntara, ba as mai consuma si timp si benzina sa ma deplasez la ei ....ca sa nu primesc nici un comision. Inspectorii de acolo dau reducerile astea pt ca ei oricum nu sunt platiti la comision, fiind angajati cu contract de munca si au un target de indeplinit. Niciunde in oras, vreo sucursala de la alta firma de asigurari nu practica tarife diferite fata de proprii agenti. O astfel de situatie poate crea impresia platitorilor de asigurari RCA ca noi, agentii, suntem niste jepcari, ceea ce nu e normal. Sucursala ar merita ca toti agentii sa reziliem contractele si sa vedem cum isi mai ating inspectorii de acolo target-urile de unii singuri, ca pana la urma grosul incasarilor il fac agentii. Exista insa vreo reglementare CSA despre tarifele diferentiate practicate de sucursala si agent?
Sunt agent de asigurari la o anumita societate, am incheiat contractul de mandat chiar cu sucursala si dispun de un user si o parola (in conditiile in care RCA-urile se emit electronic) si tarifele la RCA-uri sunt date de program. Dar sucursala de care apartin practica alte tarife pentru RCA-uri, dand tot felul de reduceri , ba de la director, ba scade comisionul, ba nu stiu ce mai face incat ma simt prost sa fac un RCA la tariful dat de sistem (nu hotarat de mine) si sa risc sa-mi reproseze clientul ca mi-am pus deasupra la pret in cazul in care afla ca la sucursala i s-ar fi facut mai ieftin. Plus ca nu mi se pare normal, mie imi suna a concurenta neloiala fata de proprii agenti si o forma de discreditare fata de noi. E legala treaba asta din partea lor ?