Pana la urma e totul de necrezut de vag...
Maine expira si preavizul, este ultima mea zi in firma si costurile de training inca nu le-au calculat zic ei!!!
Unde s-a mai pomenit asa ceva? Plec din firma si inca nu-mi comunica costurile de training!
Contractul colectiv de munca nu s-a semnat. Momentan se poarta negocieri iar angajatorul afirma ca daca nu se va cadea de acord cu forma impusa de el dupa prima negociere prefera sa plateasca amenzi pt neincheierea contractului colectiv decat sa faca concesii in continuare.
F important pt mine ce parere aveti dvs: este de platit de catre angajat traingul pe un software care nu e utilizat nicaieri in Romania? Cum ar fi putut angajatorul sa-si faca investitia in Romania daca nu-i traina pe oameni pe softul respectiv? Unde gasea romani care sa cunoasca acel software?
Si exemple de genul acesta va maipot da.
Este sau nu normal ca un angajator sa faca training cat vrea el de capul lui si cum vrea ca lasa ca dupa 1 an ti-or spune si cat a costat? Sau ca nu am obtinut de la semnarea contracului detalii cu privire la natura muncii desfasurate?
Credeti ca un angajator onest care investeste in angajati mii de euro ""uita'' sa intocmeasca actul aditional si nu calculeaza costurile , refuza sa le comunice si in ziua demisiei angajatului?
Eu din interior va pot spune ca acelea nu au fost chelutieli de training, ci costuri de investitie.
Este desigur parerea mea si a altor angajati..dar adevarul trist este ca multi asa zisi investitori profita de acest articol din Codul Muncii pt a lega de glie angajati tineri fara experienta pe care ii platesc penibil pt studiile si pregatirea lor si nu au intentia de a investi in ei in realitate.
As dori sa stiu daca o zi nelucratoare de sarbatoare nationala are acelasi efect juridic ca si una de concediu, de suspendare a preavizului sau nu.
Va multumesc
Trainingul a durat 5 luni
Exista foi de prezenta angajatilor la curs.
Actul aditional nu s-a semnat insa niciodata si nici o factura sau anexa de costuri.
Cu toata sinceritatea cheltuielile facute erau zic eu inerente investitiei acestei firme noua pe piata romanesca, nu s-au incheiat cu nici o diploma si cunostintele dobandite nu se pot folosi in alta compabie din Romania.
La data demisiei mele (ieri) nu au vrut sa-mi comunice aceste costuri, pe motiv ca ''inca nu s-au calculat'' raspuns pe care il primesc de 3 luni de zile.
Ce parere aveti?
Multumesc..
Poate iTM-ul refuza inscrierea unui nou loc de munca pe cartea de munca daca fisa de lichidare de la fostul angajator nu atesta lipsa de debite?
Multumesc mult Janina pt parerea exprimata.
Adevarul este ca ma preocupa f mult acest training din 2 motive:
1-am fost suficient de norocoasa incat sa gasesc jobul ideal dp meu de vedere si nu vreau sa am probleme cu actele, mai ales cu fisa de lichidare
2-actualul angajator a reusit sa intrige 200 de angajati prin neonestitate si mentalitate si il cred in stare sa imi faca probleme de orice natura.
Luni imi voi da demisia
Daca poate cineva sa ma informeze concret: pe fisa de lichidare poate sau nu figura o datorie care nu poate fi probata cu o factura/contract/etc pe numele meu si semnata de mine?
As avea nevoie de un raspuns la obiect:
in cazul in care CIM prevede conform art.195 din codul muncii ca initiativa plecarii angajatului se face doar cu sportarea de catre acesta a ch legate de training , dar nu am semnat niciodata un act aditional in acest sens si nici nu s-au precizat vreodata costurile de training nici macar verbal...are firma dreptul sa-mi impute cheltuieli si sa imi incarce fisa de lichidare?
Fisa de lichidare poate contine orice tip de cost pt care firma nu are o chitanta semnata de mine?
E absolut necesar ca fisa de lichidare sa fie pe 0 pt a fi acceptata de noul angajator si a se putea inscrie noul job pe cartea de munca?