avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarbatoare nationala in perioada preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarbatoare nationala in perioada preavizului

As dori sa stiu daca o zi nelucratoare de sarbatoare nationala are acelasi efect juridic ca si una de concediu, de suspendare a preavizului sau nu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 10:49, 23 Noiembrie 2005
Sarbatoarea nationala nu este prevzuta de legislatie ca motiv de suspendarea a raporturilor de munca.
Nu , termenul de preaviz este 15 zile sau de 30 de zile functie de postul pe care il ocupa persoana in cauza , el se calculeaza pe zile calendaristice . In cazul in care , termenul de preaviz se implineste intr-o zi considerata nelucratoare sau sarbatoare legala atunci , acesta se considera implinit in urmatoarea zi lucratoare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de la comunicare anniela anniela Intr-un dosar civil s-a dat solutia \"......\" cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Aceste 15 zile sunt zile lucratoare sau zile calendaristice ? (vezi toată discuția)
Preaviz 14 zile calendaristice sau lucratoare??? vanda85 vanda85 Am o intrebare,preavizul in cazul demisiei este de 14 zile lucratoare sau calendaristice?Mai doresc sa aflu dc in preaviz ,este legal si pot solicita sa stau ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)