avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate MIK.MIK

Activitate MIK.MIK

Răspuns la discuția MOSTENIRE
tocmai am vazut ca am primit si alt raspuns.Va multumesc din suflet,dar nu prea am inteles,ptr.ca in momentul acesta,nu cunosc daca dupa decesul tatalui sau facut acte pe numele mamei,sau doar asa simplu,ia ramas ei casa.....
....o sa o intreb si vom vorbi din nou....(din motivul ptr.care eu vorbesc f.rar romaneste,imi este putin greu sa inteleg exprimarea dvs.,ca avocat,si de asta nu prea am inteles raspunsul-daca var fi usor ,cu cuvinte mai simple sami explicati situatia....)
............multumesc din nou!!!
Răspuns la discuția MOSTENIRE
Va multumesc ca ati raspuns asa de repede.In prezent,nu cunosc daca sau facut acte dupa decesul tatalui meu.Stiu doar ca mama,este proprietara casei in momentul asta.Dar nu stiam ca au dreptul si ceilalti frati la casa.
.......Chestia e ca ,ea doreste sa mio lase mie,pentru ca sint singura dintre frati care nu am ceva pe numele meu(cei 3 frati au deja case pe numele lor,si nu au nevoie de nimic).
.....pe mine ma intereseaza daca as putea ,mai simplu,sa spun,sa vin in Romania,sa mergem la un notariat,cu martori,sa faca mama un testament,sau act de vinzare-cumparare,sa platesc eu cheltuielile ptr.acte,ca sa pot sa am in proprietatea mea,casa parinteasca,atunci cind ma voi hotari sa ma stabilesc din noy in Romania.
........aceasta este si dorinta mamei,dupa decesul ei,sami ramina mie casa,dar o problimatizeaza faptul ca fratii ar dori sa aiba si ei parte,la casa...de asta ne intrebam acuma,nu cumva exista un mod mai simplu,dea trece casa pe numele meu,cit mai este in viata...(un alt motiv,este ca as dori sa incep,de pe acuma,sa fac niste lucrari de imbunatatire a casei,pentru un mod mai bun de trai al mamei mele,in viitor)

....multumesc ....
Discuție MOSTENIRE
Buna seara.AS dori niste informatii,va rog.
Sintem o familie cu patru copii.Eu sint cea mai mica dintre ei.
parintii mei cind sau casatorit au construit casa parintesca(in urma cu 56 de ani).
Acum 6 ani tatal a decedat si in momentul asta,doar mama se afla in viata,si doreste sami treaca casa parinteasca pe numele meu,dar nu stim daca se poate asa ceva
...As vrea sa intreb daca se poate,fara sa avem probleme din partea fratilor.
adica,daca mama are dreptul,cit este in viata,si sanatoasa,sa faca un testament prin care sami lese doar mie casa parinteasca,si sa nu fie nevoie de semnatura fratilor mei.Dupa moartea tatalui,cred ca ea este proprietara casei,(logic),si poate sa faca ce vrea cu casa.

...as vrea sa intreb,si altceva.Dupa decesul tatalui,casa a ramas pe numele ei sau au parte la ea,si copii?

.eu locuiesc in strainatate,dar ma gindesc in viitor sa ma intorc in romania,acesta este motivul pentru care am nevoie de aceasta informatie...

multumesc,si astept raspuns. Cu respect,MIK.MIK.