Multumesc pentru raspuns.
Banca nu a vazut actele apartamentului inainte de incheierea antecontractului.
Referitor la suspiciunea de spalare de bani, nu mi s-au explicat prea multe, doar ca suma cu care firma a vandut imobilul este foarte mica, iar in 99% din cazuri, astfel de situatii presupun spalare de bani (desi logic mi s-ar fi parut daca era invers, adica el sa vinda firmei apartamentul)
Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament (in calitate de promitent-cumparator), cu urmatoarele detalii:
1. Avansul a fost platit la data incheierii antecontractului, urmand ca restul sumei sa o achit "prin credit bancar, prin programul Prima Casa, la data autentificarii contractului de vanzare-cumparare sau dupa inscrierea in Cartea Funciara a ipotecii in favoarea Statului Roman"
2. "In cazul in care perfectarea contractului de v/c nu se poate face datorita refuzului promitentilor vanzatori, acestia se obliga sa restituie promitentului cumparator dublul sumei primite cu titlu de avans"
3. "in cazul in care perfectarea contractului de v/c nu se poate face datorita refuzului promitentului cumparator, acesta va pierde suma achitata cu titlul de avans"
Banca refuza sa imi acorde creditul, pe motiv ca il suspecteaza pe promitentul vanzator de spalare de bani (acesta a achizitionat imobilul pe firma a carui actionar unic este, iar ulterior firma a vandut imobilul catre el la un pret in cuantum de 10% din valoarea initiala).
Intrebarea mea este urmatoarea: in aceasta situatie, pot solicita restituirea avansului? (avand in vedere ca nu m-am razgandit, imposibilitatea achizitiei este determinata de suspiciunea bancii in ceea ce il priveste pe vanzator)