avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate aureliug

Activitate aureliug

Răspuns la discuția Antet asociatii de proprietari
Nu, era convocarea.
Da, am participat. Pe scurt:

1. Nu au inteles ca legea trebuei respectata si au decis sa faca cum ii taie capul. In HG 1588 se specifica clar cum se imparte cheltuiala cu interfoanele. Nu cred ca este ceva neclar.
2. Au incercat sa faca seditna statutara raspunzand la prezenta in numele altora care nu erau prezenti

Multumesc mult pentru ajutorul si timpul acordat.
Dar faptul ca se taie apa daca nu se intruneste cvorum este in regula? Mie nu mi se pare...
Problema mea etse ca se afiseaza in lift o hartie prin care suntem convocati la o sedinta. Cu mentiunea ca apa se opreste si va ramane oprita pana se intruneste cvorumul. Dupa 3 zile se schimba data printr-o alta hartie lipita pe lift. Am atasat o poza cu hartia. Vreau sa fac ceva sa-i fortez sa respecte legea. Stiu ca in legea 230/2007 sau in 1588/2007 se specifica ca cheltuielile pentru securizare se impart pe cota indiviza. Presedintele vrea sa se imparta in mod egal pe apartamente.

POza cu convocare
[ link extern ]

Multumesc Mult
Imi puteti spune si in numar de lege care revede faptul ca trebuei sa aiba antet si numar de intregistrare?
Multumesc mult
Buna ziua,

Imi puteti spune ve rog daca pe in convocator al unei asoc de prop trebuei sa existe si antetul asociatiei ( datele de identificare ) ?

Multumesc
Răspuns la discuția Abuz asociatie de proprietari
Eu nu contest HAG. Intreb daca este normal sa se stranga 78.000 lei in conditiile in care lucrarea costa 50.000 lei si mi se mai cer si bani de telecomanda sau chei.
Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu niste lamuriri in urmatoarele probleme.

1. In cadrul sedintei AG, s-a votat sa se stranga 50 lei/apart timp de un an pentru a Instala interfoane si bariere. Conform ofertele adunate de comitet aceste lucrari se ridiica undeva
la 50.000 lei. Precizez ca ofertele nu au fost prezentate in cadrul AG. Cu toate ca banii ce urmeaza a fi stransi reprezinta 78.000 lei adica cu 38 .000 lei mai mult decat costul lucrarii, acum ni
se cer si bani pentru chei interfon , cartele si alte acesorii. Imi puteti spune va rog cat est ede legal sa se straga bani in avans? Daca nu etse legal ce trebuie facut ce autoritate a statului se poate anunta.

2. Fiind vorba de un complex rezidential, odata cu securizarea despre acare am spus la punctul 1, se monteaza si porti pentru restrictionarea acesului in curtea complexului. Problema etse ca acesul se face pe baza de recunoastere optica a numarului masini
si un apel catre un numar de telefon (Ex. cand ajungi acasa, dai telefon la un numar iar cand ajungi in fata portilor se verifica numarul de masin adaca exista intr-o baza de date). Preactic accesul cu masina in incinta etse conditionata de prezenta unui abonament de telefonie mobila.
Daca nu vreau cu telfon mobil mi se cer 120 e lei pentur o telecomanda. O alta problema este legat ade faptul ca daca eu nu am masina sau loc de parcare si vreau sa ma duc cu un taxi sa las copilul in fata scarii pentur ca etse bolnav, nu am cum sa ajung. Este legal acest lucru?

Multumesc mult
In cazul am o datorie de 300 de lei la asociatia de proprietari, est ein regula ca firma de recuperari
sa ma sune si sa ma amentinte cu procese si executari in conditiile in care au trecut 5 zile de la scadenta sumei?
Stiu ca nu am ce sa-mi faca daca suma nu ets emai veche de 90 de zile, dar ma exaspereaza cu mail-uri si cu mesaje pe telfon. pot sa le cer sa inceteze? Am vreo baza legala prin care sa pot face acest lucru?

multumesc
Multumesc mult pentru raspuns.