avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz asociatie de proprietari

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu niste lamuriri in urmatoarele probleme.

1. In cadrul sedintei AG, s-a votat sa se stranga 50 lei/apart timp de un an pentru a Instala interfoane si bariere. Conform ofertele adunate de comitet aceste lucrari se ridiica undeva
la 50.000 lei. Precizez ca ofertele nu au fost prezentate in cadrul AG. Cu toate ca banii ce urmeaza a fi stransi reprezinta 78.000 lei adica cu 38 .000 lei mai mult decat costul lucrarii, acum ni
se cer si bani pentru chei interfon , cartele si alte acesorii. Imi puteti spune va rog cat est ede legal sa se straga bani in avans? Daca nu etse legal ce trebuie facut ce autoritate a statului se poate anunta.

2. Fiind vorba de un complex rezidential, odata cu securizarea despre acare am spus la punctul 1, se monteaza si porti pentru restrictionarea acesului in curtea complexului. Problema etse ca acesul se face pe baza de recunoastere optica a numarului masini
si un apel catre un numar de telefon (Ex. cand ajungi acasa, dai telefon la un numar iar cand ajungi in fata portilor se verifica numarul de masin adaca exista intr-o baza de date). Preactic accesul cu masina in incinta etse conditionata de prezenta unui abonament de telefonie mobila.
Daca nu vreau cu telfon mobil mi se cer 120 e lei pentur o telecomanda. O alta problema este legat ade faptul ca daca eu nu am masina sau loc de parcare si vreau sa ma duc cu un taxi sa las copilul in fata scarii pentur ca etse bolnav, nu am cum sa ajung. Este legal acest lucru?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:49, 27 Aprilie 2016
Activitatea asociatiilor de proprietari este reglementata de disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Conform dispozitii in vigoare ,hotararile adunarii generale sunt obligatorii
Tot conform dispozitii in vigoare,impotriva hotarilor adunarii generale-daca exista motive intemeiate se pot formula contestatii in instanta
Aspectele legate de accesul la imobil in cazul persoanelor care nu detin vehicule,trebuiesc solutionate cu reprezentantul legal al asociatiei de proprietari
Daca se instituie masura restrictionarii accesului la imobil,atentie sporita pentru cazurile speciale-salvare,pompieri,etc
Eu nu contest HAG. Intreb daca este normal sa se stranga 78.000 lei in conditiile in care lucrarea costa 50.000 lei si mi se mai cer si bani de telecomanda sau chei.
Atat timp cat adunarea generala a votat instalarea de interfone si bariere,hotararea trebuie materializata
Comitetul executiv detine autoritatea si competenta sa respecte si sa materializeze hotararile adunarii generale
Cum in adunarea generala nu s-a votat valoarea finala a lucrarilor de instalare interfoane si bariere,comitetul executiv,conform prerogative legal prevazute ,are obligatia sa realizerze selectie de aferte,urmand a hotari care oferta corespunde cerintelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buget votat prin ag Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: in urma cu ceva timp s-a votat inchiderea ansamblului rezidential prin doua porti acces auto si doua pietonale, bugetul ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Administratie Gigi-55 Gigi-55 Buna ziua. Am si eu 2 intrebari. 1-In cazul platii liftului pentru persoanele de la parter, stiu ca se poate scutii doar plata energiei electrice. Dar pentru ... (vezi toată discuția)