avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratie

Buna ziua. Am si eu 2 intrebari. 1-In cazul platii liftului pentru persoanele de la parter, stiu ca se poate scutii doar plata energiei electrice. Dar pentru asta trebuie o cerere scrisa,, sau administratia este obligata prin lege, sa scada automat plata.
2- Ca administrator pot contracta lucrari cu diferite firme. In cazul furmelor de interfoane,, exista o oferta in care se specifica,, ca daca contractez lucrari de la ei, mie imi pune interfon gratuit. Vreau sa stiu daca aceasta practica este legala.
Multumesc.
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Gigi-55 , utilizator 08:05, 15 Octombrie 2013
1-
HG nr 1588/2007 Art. 35
Prin hotarare a adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin. De asemenea, in cazul cladirilor care au amplasate la etajele superioare bai, spalatorii, uscatorii, prin hotarare a adunarii generale, persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin pot sa fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor, in baza unor angajamente personale, date in scris catre asociatia de proprietari de catre persoanele care nu folosesc spatiile de la etajele superioare.

2-Va referiti la eventualitatea instalarii in intreg imobil de instalatie interfon gratuit?
Este o practica de "agatare" clienti
Nu ,, ma refeream la problema cu interfonul, ca daca e legal sa aibe gratuit,, doar cel ce aduce firma de interfoane,, si ceilalti locatari sa plateasca , tariful normal.
Firma care va instala interfon va fi aleasa de comitetul executiv condus de presedinte si nu de administrator.
Cine aduce firma de interfoane in cayul dumneavoastra?
Descrieti concret situatia ca sa intelegem.
De exemplu seful de scara, contacteaza o firma,, aceasta ia legatura cu administratia, pentru executarea contractului si a lucrarii,,,dar in paralel, firma asigura instalarea gratuita a interfonului persoanei, care ia intermediat contractul cu asociatia. Sau i se ofera bani ca la randul ei, acea persoana sa poata plati, la fel ca ceilalti, dar finantat de firma de interfoane..
Daca vreti e un fel de mita, ca sa ajute firma de interfoane sa inceie un contract legal.
Si eram curios daca aceasta practica este legala, ca am intalnit practica aceasta la multe firme,, si in alte domenii. Asta ca sa atraga clienti.
Am avut nevoie sa instalam interfoane si-am facut-o in ultimii 10 ani cu mai multe firme dar nu am intalnit asemenea "oferte".
Dar sa admitem ca un vecin afal, aude, stie ca trebuie instalat interfon si-atunci cunoscand un reprezentant al unei firme de profil ii spune...
Acea firma vine la asociatie, discuta cu presedintele.... incheie contractul, face lucrarea.
Apoi se intalneste cu cel care i-a vandut pontul si-i da o bere, un telefon, un calculator, un automobil ... drept multumire. Unde-i problema si cine poate sa opreasca acea firma sa faca acest lucru!? S-a laudat cumva vecinul si a starnit scandal in asociatie?

Alte discuții în legătură

Dreptul de acces la proprietate East17 East17 La noi la bloc ne-an pricopsit c-o sefa de asociatie de proprietari care e avocata si ameninta in stanga si-n dreapta pe toti ca daca nu acceptam ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Interfon obligatoriu? dborsanu dborsanu Buna seara, \"seful de scara\" a luat decizia de a instala interfon, a facut un tabel de mina, cu semnaturi din usa in usa; vecinii de la alta scara si-au ... (vezi toată discuția)