avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratie

Buna ziua. Am si eu 2 intrebari. 1-In cazul platii liftului pentru persoanele de la parter, stiu ca se poate scutii doar plata energiei electrice. Dar pentru asta trebuie o cerere scrisa,, sau administratia este obligata prin lege, sa scada automat plata.
2- Ca administrator pot contracta lucrari cu diferite firme. In cazul furmelor de interfoane,, exista o oferta in care se specifica,, ca daca contractez lucrari de la ei, mie imi pune interfon gratuit. Vreau sa stiu daca aceasta practica este legala.
Multumesc.
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Gigi-55 , utilizator 08:05, 15 Octombrie 2013
Sa va spun cum s-a facut la noi.
La un moment dat s-a schimbat firma cu care asociatia pusese initial interfonul pentru ca disparuse din peisajul economic.
S-a contactat alta firma, dar numai pentru partea comuna, cu abonamentul de rigoare.

In apartamente fiecare locatar a decis daca isi pune sau nu telefon, dupa cum avea sau nu nevoie (pe abonament aparte de cel al asociatiei).
Cand m-am mutat in bloc fosta proprietara a garsonierei mele nu avea de niciunele, darmite interfon. La schimabarea de firma (abia ma mutasem de vreo cateva luni, iar in administratie faceam doar evidenta pe calculator), presedintele asociatiei, un "descurcaret" teribil, i-a trimis la mine sa-mi puna telefon in casa ....gratuit. Nu stiu daca fusese vreo intelegere prealabila cu ei sau ii venise ideea pe loc, cert e ca eu nici acum, dupa 10 ani nu am telefon in casa. Nu am simtit nevoia sa-mi pun, dar nici n-a venit nimeni sa ma gratuleze cu vreunul, chit ca promisiuni au fost cu gramada.
Deci firma, daca ar fi vrut, ar fi fost recunoscatoare, ar fi considerat necesar in vederea unei colaborari bune pe viitor sau din cine stie ce alt motiv, mi-ar fi pus telefon si o facea pe banii ei, nu pe ai locatarilor, in mod direct.
N-au considerat astfel, asa ca nici n-au facut nimic in acest sens. Iar colaborarea a fost normala de atunci si pana acum...

Sunt destule firme care in oferta oficiala, ca sa zic asa, includ si o oferta, mai mult sau mai putin explicita, cu favorizarea celui care le-ar da lucrarea.
Cred ca mai important este ca alegerea firmei cu oferta oficiala cea mai buna este de luat in seama cand se discuta si se decide o lucrare. Restul sunt gainarii.
Personal nu le-as incrimina foarte tare pentru ca.... batalia pe gasit de lucru este atat de mare incat preturile au cazut, iar aceste oferte "speciale" s-au inmultit.

@Gigi-55
Daca nu erau astia, erau altii.... Locatarii ar trebui sa fie atenti in special daca treaba facuta de firma cu pricina este buna, nu daca au dat spaga...
Va multumesc, pentru raspuns.
Aveti dreptate, dar in primul rand am vazut la noi ca-i intereseaza mai mult, daca platesc ceva si cit, si daca cineva a avut de cistigat,, dupa aceea sunt interesati daca sa facut treaba bine, sau nu. Si chiar daca sa facut bine, tot se gaseste cineva sa gaseasca un nod in papura, doar pentru ca nu a avut el ideea asta, sau ca a fost nu stiu ce persoana, pe care nu o inghite el.

Adica cum s-ar spune,,,, trebuie sa existe mereu ,, un Gica-contra.

O zi buna.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de acces la proprietate East17 East17 La noi la bloc ne-an pricopsit c-o sefa de asociatie de proprietari care e avocata si ameninta in stanga si-n dreapta pe toti ca daca nu acceptam ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Interfon obligatoriu? dborsanu dborsanu Buna seara, \"seful de scara\" a luat decizia de a instala interfon, a facut un tabel de mina, cu semnaturi din usa in usa; vecinii de la alta scara si-au ... (vezi toată discuția)