avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate babbay

Activitate babbay

Răspuns la discuția proceduri
merg la instanta pt ca acum sunt avocat stagiar dar sincera sa fiu, mai degraba, sunt confuza decat lamurita dupa ce plec de acolo
Răspuns la discuția proceduri
cnoire a scris:

Ai incercat mapa lui Neagu la proc penala? mie imi place, nu stiu insa daca este suficienta

Dupa Neagu am invatat si anul trecut la INM si anul acesta pt barou si aveam impresia ca stiu f bine dar nu a fost chiar asa. Si mie imi place modul lui de expunere dar e clar ca nu e suficient.
Răspuns la discuția grile
Mda... cred ca Voineag este mai ok desi parerile sunt impartite.Unii spun ca ex de la INM nu are nici o legatura cu stilul lui Voineag ,iar altii spun-cunosc caz concret- ca daca faci grilele lui intri sigur.
Discuție proceduri
salut! La proceduri invatati mai mult din cod sau din literatura de specialitate?
Eu incerc din ambele dar mai mult ma incurca.
Oricum am aruncat cartea pt ca m-am imbolnavit de nervi!
trebuie sa iei ambele variante ca sa iei punctajul, altfel este egal cu 0;varianta corecta b.
pe cea cu interv accesorie ai vazut-o?
si inca una...
Sanctionarea nerespectarii termenului legal de formulare a cererii de chemare in judecata a altor persoane:
a-decaderea
b- in cazul cererii formulate de catre petent, judecarea separata a acesteia de cererea principala
c- judecarea separata, afara de cazul cand amandoua partile consimt sa se judece impreuna
in viziunea d-nei Ciobanu nu este corecta nicio varianta, ba mai mult argumenteaza ca a nu este corect pt ca este necesara invoiala partilor.
acum sa va spun cum am gandit eu :a nu este corect in primul rand pt ca interve accesorie nu tb sa aiba forma cererii de chemare in judecata;in ceea ce privesrte invoiala partilor in apel este necesara la cea voluntara nu la accesorie; apoi b mi se pare cat se poate de corect avand in vedere ca Boroi spune f clar ca interv accesorie nu se poate judeca separat de cea principala; si ultima varianta intr-adevar este incompleta pt ca tb ascultat si intervenientul.
eu zic ca ori e gresita, ori....#-o...si cam asa sunt toate.Oricum, din experienta examenului de anul trecut pot spune ca stilul difera total de cel al d-nei Ciobanu, dar tot imi ridic milioane de ?
A! inca ceva: variante corecte- 0,1,2 sau 3
In cazul interventiei in interesul uneia dintre parti:
a-cererea poate fi facuta in forma prevazuta pt cererea de chemare in judecata si in instanta de apel
b-nu se poate dispune disjungerea
c-dupa ascultarea partilor instanta va hotari asupra incuviintarii in principiu
Discuție grile
salutare tuturor celor care inca isi mai bat capul pentru ex ce va urma, nu de altceva, dar eu sunt pe cale sa renunt dupa ce am incercat sa fac vreo 20 de grile din carte d-nei Mihaela Ciobanu#-o . Apropos s-a mai aventurat cineva in asa ceva? Cum vi s-au parut? Chiar sunt grele sau nu sunt eu in stare?