avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... o grila a la M Ciobanu-proc civila
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

o grila a la M Ciobanu-proc civila

In cazul interventiei in interesul uneia dintre parti:
a-cererea poate fi facuta in forma prevazuta pt cererea de chemare in judecata si in instanta de apel
b-nu se poate dispune disjungerea
c-dupa ascultarea partilor instanta va hotari asupra incuviintarii in principiu
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 13:26, 5 Iunie 2010
A. in interes propriu poti sa vi si in apel, in interesul altuia poti sa te introduci chiar si in recurs.
la fel de corect poate fi si C.
sunt admise 2 variante de raspuns???
abc ?
in viziunea d-nei Ciobanu nu este corecta nicio varianta, ba mai mult argumenteaza ca a nu este corect pt ca este necesara invoiala partilor.
acum sa va spun cum am gandit eu :a nu este corect in primul rand pt ca interve accesorie nu tb sa aiba forma cererii de chemare in judecata;in ceea ce privesrte invoiala partilor in apel este necesara la cea voluntara nu la accesorie; apoi b mi se pare cat se poate de corect avand in vedere ca Boroi spune f clar ca interv accesorie nu se poate judeca separat de cea principala; si ultima varianta intr-adevar este incompleta pt ca tb ascultat si intervenientul.
eu zic ca ori e gresita, ori....#-o...si cam asa sunt toate.Oricum, din experienta examenului de anul trecut pot spune ca stilul difera total de cel al d-nei Ciobanu, dar tot imi ridic milioane de ?
A! inca ceva: variante corecte- 0,1,2 sau 3
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
babbay, utilizator
babbay a scris:

in viziunea d-nei Ciobanu nu este corecta nicio varianta, ba mai mult argumenteaza ca a nu este corect pt ca este necesara invoiala partilor.
acum sa va spun cum am gandit eu :a nu este corect in primul rand pt ca interve accesorie nu tb sa aiba forma cererii de chemare in judecata;in ceea ce privesrte invoiala partilor in apel este necesara la cea voluntara nu la accesorie; apoi b mi se pare cat se poate de corect avand in vedere ca Boroi spune f clar ca interv accesorie nu se poate judeca separat de cea principala; si ultima varianta intr-adevar este incompleta pt ca tb ascultat si intervenientul.
eu zic ca ori e gresita, ori....#-o...si cam asa sunt toate.Oricum, din experienta examenului de anul trecut pot spune ca stilul difera total de cel al d-nei Ciobanu, dar tot imi ridic milioane de ?
A! inca ceva: variante corecte- 0,1,2 sau 3

E posibil sa fie gresita grila,nu stiu ce sa zic.#-o
In primul rand,cererea de interventie accesorie nu trebuie sa cuprinda toate elementele prevazute de lege pentru o cerere de chemare in judecata,fiind suficent sa contina mentiunile inscrise in art.82 din C.proc.civ.
Referitor la posibilitatea disjungerii,cererea de interventie accesorie,avand caracterul unei aparari,nu poate fi judecata decat impreuna cu cererea principala..
Asadar,raspunsul meu: b)
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
luiza2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grile babbay babbay salutare tuturor celor care inca isi mai bat capul pentru ex ce va urma, nu de altceva, dar eu sunt pe cale sa renunt dupa ce am incercat sa fac vreo 20 de ... (vezi toată discuția)
Interventie accesorie - vechiul cod de procedura civila paul_2008 paul_2008 Dosar civil in apel . Este admisibila in principiu, interventia accesorie in sprijinul unui intervenient principal? Multumesc. (vezi toată discuția)
Inadmisibilitate crr interventie in cadrul unei plg contraventionale dumitru2000 dumitru2000 poate instanta sa califice ca "inadmisibila" o cerere de interventie in interes propriu, respectiv in interesul altei persoana, motivat de faptul ca litigiul ... (vezi toată discuția)