avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Activitate nene

Activitate nene

Buna ziua! Stau la un bloc ANL de 5 ani.Azi a trebuit sa merg sa reinoiesc contractul. In fisa de reinoire trebuie sa atasez un document notarial cum ca nu detin alte proprietati. Acum 1 an tata a murit. Am 3/16 impreuna cu fratele (si el tot 3/16)dintr-un apartament cu 3 camere unde sta mama. Fratele nu ne da voie sa ii ocupam cele 3/16 iar mama sa nu ne vada. Am sotie si copil de 5 ani.
1.Daca depun actele cum ca nu detin proprietate ce mi se poate intampla? Ca nu avem unde sa ne ducem...
2. Exista vreo alta posibilitate sa ramanem acolo la ANL?
3. Daca detin acele 3/16 voi mai putea cumpara vreodata acest apartament?
Va rog sa ma ajutati!!
Suntem 3 mostenitori la o casa, un apartament 3 camere si un garaj. Mama si doi frati. Mama ,cu acordul fratilor, vrea sa inchirieze garajul si una din camerele apartamentului. Unul din frati, pentru ca are mai mult timp liber, se ocupa de intocmirea actelor pentru inchiriere si ca atare a mers la notar pentru o procura speciala in care se spune ca mama si celalalt frate ii dau dreptul de a inchiria aceste spatii.
Intrebare: in cazul in care masa succesorala nu a fost inca facuta in ce priveste casa,apartamentul si garajul, adica exista doar un certificat de mostenitor facut dupa decesul tatalui in care mamei i se cuvin 2/8 si fiilor cate 3/8, poate fratele in urma acestor documente de inchiriere(procura speciala si contract pentru finante unde se stipuleaza ca el inchiriaza ) sa il impiedice pe celalalt frate in a-si intra in posesia partii lui de mostenire? Adaug ca cel care se ocupa de acte urmeaza sa primeasca casa iar fratele lui apartamentul .Insa nu se pot pune de acord in ce priveste garajul. Fratele care se ocupa de acte doreste sa ia el garajul pentru a-l vinde iar celalalt vrea garajul doar pentru el. Pot aceste acte sa il impiedice cu ceva daca nu e facut masa succesorala? Mama urmeaza sa isi dea partea ei atat pentru apartament cat si pentru garaj fratelui care nu se ocupa de acte.