Va salut.
A trecut un an de cand am platit taxa. Se pare ca la aceea data nu erau sanse de a o recupera. Acuma, dat fiind faptul ca datele problemei s-au modificat, as avea vreo sansa s-o recuperez?
Multumesc.
Va salut.
In data de 09.04.2010 am achizitionat un autoturism second-hand din Germania, pentru care in data de 06.05.2010 am platit taxa de poluare in valoare de 5.069 lei.
In data de 18.05.2010 am facut o Cerere catre Directia Generala a Finantelor Publice de restituire a taxei de poluare invocand:
-Constitutia Romaniei art. 139 alin.1,
-Tratatul Comunitatii Europene-art.25 / art.28 / art.90 alin. 1,
-Legea nr. 157/2005 prin care Romania a ratificat Tratatul de aderare la U.E.
In data de 02.06.2010 am primit raspunsul:
"...Decizia de calcul a taxei de poluare constituie titlu de creanta si impotriva acesteia ati avut posibilitatea sa exercitati calea admnistrativa a contestatiei,prevazuta de art.205 si urmatoarele,din O.G. nr 92/2003... Intrucat actul administrativ prin care s-a calculat taxa de poluare... ,nu a fost contestat de catre dvs.,conform legislatiei in vigoare,acesta nu mai poate fi desfiintat,iar solicitarea de restituire a taxei de poluare nu poate fi solutionata favorabil de institutia noastra,cererea astfel formulata fiind inadmisibila.
Compatibilitatea sau incompatibilitatea prevederilor O.G.nr.50/2008 cu prevederile normelor de drept comunitar ati avut posibilitatea sa o invocati printr-o actiune in contencios admnistrativ formulata impotriva autoritatii competente sa efectueze inmatricularea autovehiculului."
Acum intrebarea mea este: as avea vreo sansa sa recuperez taxa de poluare in instanta? Mentionez ca locuiesc in judetul Cluj.
Cu deosebit respect.