avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masini ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masini second-hand

Va salut.
In data de 09.04.2010 am achizitionat un autoturism second-hand din Germania, pentru care in data de 06.05.2010 am platit taxa de poluare in valoare de 5.069 lei.
In data de 18.05.2010 am facut o Cerere catre Directia Generala a Finantelor Publice de restituire a taxei de poluare invocand:
-Constitutia Romaniei art. 139 alin.1,
-Tratatul Comunitatii Europene-art.25 / art.28 / art.90 alin. 1,
-Legea nr. 157/2005 prin care Romania a ratificat Tratatul de aderare la U.E.

In data de 02.06.2010 am primit raspunsul:
"...Decizia de calcul a taxei de poluare constituie titlu de creanta si impotriva acesteia ati avut posibilitatea sa exercitati calea admnistrativa a contestatiei,prevazuta de art.205 si urmatoarele,din O.G. nr 92/2003... Intrucat actul administrativ prin care s-a calculat taxa de poluare... ,nu a fost contestat de catre dvs.,conform legislatiei in vigoare,acesta nu mai poate fi desfiintat,iar solicitarea de restituire a taxei de poluare nu poate fi solutionata favorabil de institutia noastra,cererea astfel formulata fiind inadmisibila.
Compatibilitatea sau incompatibilitatea prevederilor O.G.nr.50/2008 cu prevederile normelor de drept comunitar ati avut posibilitatea sa o invocati printr-o actiune in contencios admnistrativ formulata impotriva autoritatii competente sa efectueze inmatricularea autovehiculului."

Acum intrebarea mea este: as avea vreo sansa sa recuperez taxa de poluare in instanta? Mentionez ca locuiesc in judetul Cluj.
Cu deosebit respect.
Cel mai recent răspuns: wwk , utilizator 20:29, 5 Mai 2011
Sincer va spun ca nu se stie pozitia Curtii de apel fata de aceste taxe platite dupa ce a iesit din vigoare OUG 117.La Tribunal daca urmarieste av. dosarul si stie cine le admite castigati ...cauzele care le am pe rol la Cluj sunt in faza motivarii de catre Tribunal a sentintei administrative de admitere.Poate nu face AFPsi AFM recurs. Nu am solicitat cheltuieli.
Totusi eu nu garantez clientilor ptr. aceste taxe platite dupa 12 febr.
Multumesc mult pentru raspuns.Nici nu stiu ce as putea sa fac.Cu respect.
In 6 luni de la primirea rasp dati-i in judecta .
Va salut.
A trecut un an de cand am platit taxa. Se pare ca la aceea data nu erau sanse de a o recupera. Acuma, dat fiind faptul ca datele problemei s-au modificat, as avea vreo sansa s-o recuperez?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
wwk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto aandrra aandrra stie cineva daca o taxa platita in 2008, dupa aparitia oug 50/2008 poate fi recuperata acum, avand in vedere ca termenul pentru procedura prealabila a ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua, Am imatriculat o masina in 3 dec 2010,platind taxa de poluare in jur de 700 euro. Pot cere restituirea acestei taxe?Trebuia contestata in 30 ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa pe poluare MaraMarinescu MaraMarinescu Am dat in judecata Ministerul Finantelor si Administratia Fondului pt.Mediu solicitand restituirea taxei pe poluare, taxa achitata in martie 2009. La prima ... (vezi toată discuția)