avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

stie cineva daca o taxa platita in 2008, dupa aparitia oug 50/2008 poate fi recuperata acum, avand in vedere ca termenul pentru procedura prealabila a trecut?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 07:48, 21 Septembrie 2010
cum adica sa o recuperati
daca cumva ati platit pe prima ordonanta atunci a existat o perioada de timp cand puteati recupera diferenta pt ca se schimbasera grilele de calcul (anexele)
ati platit atunci, acum nu puteti cere restituire diferentei in nici un caz
ps. vedeti ca sunt si norme la ordonanta
daca le vreti vi le atasez
Buna seara, da, bineinteles ca se poate recupera banii....prima data trebuie sa faceti o cerere de restituire a taxei pe poluare, pe care o depuneti la finante, unde aveti domiciliul. in maxim 30 de zile sunt obligati sa va dea raspuns, raspuns care aproape sigur va fi negativ, apoi introduceti la tribunal (sectia contencios) o cerere de chemare in judecata (chemati in judecata ANAF si DGAP + AFM), succes.
In ce data a fost platita taxa? Pana in 15 decembrie 2008 cand a intrat in vigoare art. II şi III din OUG 218/2005 nu sunt motive temeinice pentru aceasta actiune.
:Dmotivul cel mai temeinic este acela ca...........contravine dreptului comunitar, si anume...................art. 90 (actual 110) parag. 1 din Tratat ;)..................;)
taxa a fost platita in august 2008

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare lucalex lucalex Exista sanse de a fi restituita taxa de prima inmatriculare pentru o masina MAZDA 3 noua, EURO 4, daca a fost fabricata in Japonia si nu in UE? Exista practica ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pavelmita pavelmita am înmatriculat un autoturism în noembrie 2008 şi mi lau încadrat E1 de la E2,dar în urmă cu cîteva luni mi lau încadrat E2 dar artizanal pt că ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare platita in 2008 thea30 thea30 Buna ziua In anul 2008 am achizitionat 2 autoturisme, in leasing, de la Romstal Leasing. In luna decembrie acestia ne-au transmis ca trebuie platit urgent ... (vezi toată discuția)