Buna ziua
In anul 2008 am achizitionat 2 autoturisme, in leasing, de la Romstal Leasing. In luna decembrie acestia ne-au transmis ca trebuie platit urgent taxa de poluare pentru cele 2 auto deoarece "exista informatii ca in anul 2009 se va tripla aceasta taxa", cu mentiunea ca ulterior Romstal va cere restituirea diferentelor, cf OUG 208/2008.Am platit aceasta taxa care a fost diferita ca suma pentru cele 2 auto, desi erau exact acelasi model si an de fabricatie (identice), iar explicatiile celor de la Romstal au fost hilare. Ulterior in anul 2009 am renuntat de buna voie la unul dintre contractele de leasing si am predat 1 masina la Romstal.
Desi am cerut in repetate randuri sa ne fie restituite taxele de poluare platite, Romstal Leasing nu a facut nimic pentru a rezolva aceasta problema.
As dori sa stiu ce putem face noi in aceasta situatie. Singurul raspuns primit de la acestia a fost ca ei au cerut recuperarea dar nu au primit nimic. In plus ne-au transmis ca nu se mai pune problema sa recuperam si taxa platita pentru masina la care am renuntat.
In cazul dvs., sansele de castig in cazul unei astfel de actiuni pentru recuperare taxe poluare sunt foarte scazute.
Titularul dreptului la actiune este in acest caz firma de leasing, care avea posibilitatea legala sa solicite restituirea taxelor.
Pentru mai multe detalii, puteti consulta web site-ul nostru.
Simbotin Remus
Avocat & Mediator
Alte discuții în legătură
Taxa pe poluare
MoniMi
Stie cineva cum se recupereaza taxa pe poluare la masini cumparate in leasing? Cine demareaza actiunea, firma de leasing pe a carei nume se plateste taxa sau ... (vezi toată discuția)