avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa de poluare platita in 2008
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa de poluare platita in 2008

Buna ziua
In anul 2008 am achizitionat 2 autoturisme, in leasing, de la Romstal Leasing. In luna decembrie acestia ne-au transmis ca trebuie platit urgent taxa de poluare pentru cele 2 auto deoarece "exista informatii ca in anul 2009 se va tripla aceasta taxa", cu mentiunea ca ulterior Romstal va cere restituirea diferentelor, cf OUG 208/2008.Am platit aceasta taxa care a fost diferita ca suma pentru cele 2 auto, desi erau exact acelasi model si an de fabricatie (identice), iar explicatiile celor de la Romstal au fost hilare. Ulterior in anul 2009 am renuntat de buna voie la unul dintre contractele de leasing si am predat 1 masina la Romstal.
Desi am cerut in repetate randuri sa ne fie restituite taxele de poluare platite, Romstal Leasing nu a facut nimic pentru a rezolva aceasta problema.
As dori sa stiu ce putem face noi in aceasta situatie. Singurul raspuns primit de la acestia a fost ca ei au cerut recuperarea dar nu au primit nimic. In plus ne-au transmis ca nu se mai pune problema sa recuperam si taxa platita pentru masina la care am renuntat.

Va multumesc anticipat.
Thea
Cel mai recent răspuns: alexei21 , utilizator 20:21, 18 Septembrie 2013
Spuneti-mi data chitantei taxei de poluare!
ca sa va spun daca aveti sanse sa-i dati in judecata.
Buna ziua
Facturile pentru cele 2 masini au fost emise in 17.12.2008.

Va multumesc
cand ati platit taxa?
De unde sunteti?
In cazul dvs., sansele de castig in cazul unei astfel de actiuni pentru recuperare taxe poluare sunt foarte scazute.
Titularul dreptului la actiune este in acest caz firma de leasing, care avea posibilitatea legala sa solicite restituirea taxelor.

Pentru mai multe detalii, puteti consulta web site-ul nostru.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator

Alte discuții în legătură

Taxa pe poluare MoniMi MoniMi Stie cineva cum se recupereaza taxa pe poluare la masini cumparate in leasing? Cine demareaza actiunea, firma de leasing pe a carei nume se plateste taxa sau ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare recuperata de societatea de leasing. costi755 costi755 Va salut ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie de fapt : Am incheiat un contract de leasing cu o firma de leasing in 2008 pentru un ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)