avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa pe poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa pe poluare

Stie cineva cum se recupereaza taxa pe poluare la masini cumparate in leasing? Cine demareaza actiunea, firma de leasing pe a carei nume se plateste taxa sau cel care efectiv o plateste? Si cum e cu masinile noi, inmatriculate prima data in Romania? Se poate cere restituirea taxei?
Restituirea taxei de poluare se poate solicita doar pentru masinile second hand care au fost inmatriculate anterior in UE.
In primul rand cand a platit firma de leasing taxa-data exacta.
Utilizatorul (cel care o plateste )trebuie sa aiba mandat de la firma de leasing ptr angajarea in instanta a actiunii., daca firma de leasig nu a pornit deja actiunea(trebuia totusi acordul utilizatorului).
Multumesc mult.
Doamna Cristina v-a raspuns simplu si corect. Pentru masinile noi, nu se poate solicita restituirea taxei platite intrucat nu exista baza legala.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare lucalex lucalex Exista sanse de a fi restituita taxa de prima inmatriculare pentru o masina MAZDA 3 noua, EURO 4, daca a fost fabricata in Japonia si nu in UE? Exista practica ... (vezi toată discuția)