Va rog mult, spuneti-mi si mie, dreptul de proprietate privata si publica din ce carti le-ati invatat? si circulatia juridica a bunurilor mobile?
Eu am cartea lui Barsan, dar mi se pare o mare varza.
cine stie sa imi explice si mie oferta de purga , am inteles in mare dar nu sunt pe deplin lamurit , ipoteca este platita din bani vanzarii? sau luand in calcul ipoteca vanzarea se face cu un pret mai mic si pe langa pret se vor da alti bani ca contravaloarea rascumpararii garantiei? daca poate cineva sa imi explice printr-un exemplu , pls
Salut.
Am o intrebare careia nu-i gasesc rapuns.
De ce impotriva incheierii judecatorului de resopingere, in timpul urmarii penale, a revocarii sau inlocuirii masurii preventive nu se poate exercita nicio cale de atac?
Adica eu vad situatia cam asa: X este arestat preventiv in cursul UP iar dupa o anumita peioada procurorul sesizeaza instanta care a luat acesta masura ca nu mai exista temeiul pentru a mentine aceasta masura. Instanta repinge cererea procurorului si gata? ala ramane arestat pe nedrept ? Poate nu inteleg eu totusi asa ca varog sa ma ajutati cu un raspus daca se poate.
un.diletant a scris:
valensa a scris:
un.diletant a scris:
vax a scris:
Stresul, oboseala si incertitudinea isi spun cuvantul. Nu puneti sare pe rana.
Fara-ndoiala ca e de vina stresul, si de-aia nu trebuie sa se supere nimeni. Pe de alta parte, veti avea surpriza neplacuta, aceea dintre voi care veti intra (si sint printre voi candidati care au stofa de inm-isti), sa observati acelasi gen de atitudine si dupa admitere, cand auditorii ar trebui sa fie mai relaxati...Si din pacate, veti vedea (sau poate ati constatat pana acum din activitate) perpetuarea acestui comportament si dupa terminarea inm-ului, cand colegii vostri "stresati" vor ajunge magistrati...Acolo deja nu prea iti mai vine sa dai vina pe stres, sau nu mai ai voie sa arunci responsabilitatea unor asemenea reactii pe "e mult de munca, sint obosit/a".
Respectul reciproc tine de om, nu de profesie sau oboseala.
Parerea mea este ca fiecare dintre noi incearca sa fie cat mai bun, iar ca auditor ma gandesc ca este o concurenta ACERBA in a avea o medie cat mai mare.
Tu spuneai ca daca s-ar putea ar fi 170 de judecatori pe 100 de locuri.
Sau si mai bine, se va vedea la absolvire atunci cand se aleg instantele sau parchetele. La cateva sute de km de casa, sau la cativa zeci de km?
Si totul este in functie de FAIMOASA MEDIE, de faimoasele rezultate.
Categoric ca e detestabil comportamentul pe care il expui (lipsa de respect, etc.), numai ca repet E O COMPETITIE
Indiferent de politetzuri, de comportamentul decent pe care vrea sa il afiseze fiecare, tot o competitie ramane.
Evident ca dupa ce se vede magistrat cu drepturi depline (isi da capacitatea) si a nimerit cat de cat intr-o localitate in care este multumit, acea persoana nu cred ca ar mai avea motive sa fie stresat.
A, bine, daca incepi dupa aceea sa te stresezi ca vrei functie de conducere sau sa promovezi.........
Hm, o competitie continua!
Apropo, te pot intreba, pentru ce anume ai optat?
Judecator sau procuror?
Si de ce una si nu cealalta?
Fie-mi iertata curiozitatea! :)
Imi pare rau ca tie asa ti s-a descris inm-ul, probabil de catre un coleg/o colega de-a mea. Categoria asta de persoane e minoritara, te asigur, si nu e chiar asa nici cu concurenta. De obicei, tocmai cei care se streseaza nu obtin rezultate spectaculoase. Sigur, e usor sa te ascunzi in spatele unei scuze de genul, "e concurenta, nu putem fi prieteni", dar iti garantez ca se formeaza prietenii la INM, si chiar durabile. Inadaptabili se gasesc in toate profesiile, iar competitie e normal sa existe peste tot. Probabil si voi ati avut colegi/colege de liceu, si apoi facultate, cu care in mod negresit, ati intrat in concurenta, dar ati reusit sa fiti si prieteni in acelasi timp. Chestia cu concurenta ACERBA e o scuza pentru oamenii frustrati.
Si ca sa iti raspund la intrebare: deocamdata nu am optat, selectarea profesiei fiind programata pentru data de 24, dar voi alege judecator.
PS. Alegerea pentru profesie se realizeaza dupa anul I in functie de ierarhia de final, iar dupa absolvire (finalul anului II) se alege doar localitatea de stagiu. Nu e chiar asa nici cu sutele de km, avand in vedere ca anul acesta, cei care au promovat absolvirea au avut la dispozitie TOATE locurile disponibile din sistem (cam fiecare a ajuns unde si-a dorit, chiar si cei din Bucuresti). Cred ca sursa ta te cam dezinformeaza despre ce inseamna INM...
edit: Am uitat sa iti raspund la o intrebare. Voi alege judecator pentru ca se potriveste personalitatii mele. Nu prea imi place rolul de acuzator, si nici dreptul penal de altfel. Mi-as dori sa profesez in civil sau comercial. Multumita de raspuns?
Sincer, am intuit ca imi vei raspunde (ca asa e frumos).
Apoi m-am gandit ca dupa ce imi vei raspunde ma vei intreba DACA SUNT SATISFACUTA DE RASPUNS?
Iata ca nu ai folosit cuvantul SATISFACUTA ci multumita!
Te asigur ca nu am nicio sursa care sa ma informeze ce este in interior.
Era de fapt o provocare pentru tine sa dai niste amanunte. Pe care le-am aflat.
Indiferent de faptul ca am aflat si ca as fi FRUSTRATA daca as considera concurenta ACERBA
Nu, nicidecum nu este ACERBA concurenta la aproape 3300 de candidati cati suntem acum pentru admitere. Nici nu ne dorim prea multi sa ajungem magistrati.
Daca imi vei raspunde cumva ca marea majoritate nu sunt pregatiti pentru profesia asta, sincer iti spun ca numai faptul ca ai facut dosarul pentru inscriere si inseamna ceva.
De pilda, foarte mare parte din colegii mei de la facultate (cu care eram in relatii de prietenie, desi aveam notele cele mai mari dintre ei) NU S-AU MAI INSCRIS anul acesta
Nu mai vor
PS Am o intrebare. Ai putea sa dezvolti rationamentul emis de tine, si anume CHESTIA CU CONCURENTA ACERBA E O SCUZA PENTRU OAMENII FRUSTRATI ?
Tot din curiozitate te intreb
Edit
E o ora destul de inaintata si posibil sa am, desigur din cauza oboselii, urmatoarea remarca
Incearca pe cat posibil sa imi raspunzi (daca doresti, nu este obligatoriu) fara a avea vagi urme de misoginism, fara a emite judecati de valoare daca nu cunosti in totalitate si realitate persoana care te abordeaza si ...... desigur (si acum probabil te vei supara) fara a avea tonalitate de superioritate
Si inca ceva
Faptul ca nu particip la rezolvarea grilelor, spetelor de pe forum ti se pare cumva o cauza a frustrarii?
Parca anul trecut nu te-am vazut participand la grile.
Si iata ce auditor esti la 28 de ani.
Un alt PS Inca un aspect. Nu as putea spune ca la 40 de ani ai mei as fi o persoana frustrata. Ci cu FOARTE MULTA EXPERIENTA DE VIATA
Si crede-ma ca stiu ce inseamna si prietenia si concurenta
Numai bine iti doresc!
Am auzit ca e tare stressant la INM, ca o multime de auditori, dupa 1 an de studiu, au dat examenul cu 5 ani vechime.Am o prietena care a luat examenul cu 5 ani vechime in martie si care acum e la formare profesionala la buc, de la ea stiu. Si am mai auzit ca Viorel Voineag are numai 35 de ani...am ramas uimita, redactase cartea de grile de cel putin 5 ani...Asta m a mirat peste masura, ca nu ma asteptam sa fie atat de tanar
un.diletant a scris:
vax a scris:
Fara-ndoiala ca e de vina stresul, si de-aia nu trebuie sa se supere nimeni. Pe de alta parte, veti avea surpriza neplacuta, aceea dintre voi care veti intra (si sint printre voi candidati care au stofa de inm-isti), sa observati acelasi gen de atitudine si dupa admitere, cand auditorii ar trebui sa fie mai relaxati...Si din pacate, veti vedea (sau poate ati constatat pana acum din activitate) perpetuarea acestui comportament si dupa terminarea inm-ului, cand colegii vostri "stresati" vor ajunge magistrati...Acolo deja nu prea iti mai vine sa dai vina pe stres, sau nu mai ai voie sa arunci responsabilitatea unor asemenea reactii pe "e mult de munca, sint obosit/a".
Respectul reciproc tine de om, nu de profesie sau oboseala.
Parerea mea este ca fiecare dintre noi incearca sa fie cat mai bun, iar ca auditor ma gandesc ca este o concurenta ACERBA in a avea o medie cat mai mare.
Tu spuneai ca daca s-ar putea ar fi 170 de judecatori pe 100 de locuri.
Sau si mai bine, se va vedea la absolvire atunci cand se aleg instantele sau parchetele. La cateva sute de km de casa, sau la cativa zeci de km?
Si totul este in functie de FAIMOASA MEDIE, de faimoasele rezultate.
Categoric ca e detestabil comportamentul pe care il expui (lipsa de respect, etc.), numai ca repet E O COMPETITIE
Indiferent de politetzuri, de comportamentul decent pe care vrea sa il afiseze fiecare, tot o competitie ramane.
Evident ca dupa ce se vede magistrat cu drepturi depline (isi da capacitatea) si a nimerit cat de cat intr-o localitate in care este multumit, acea persoana nu cred ca ar mai avea motive sa fie stresat.
A, bine, daca incepi dupa aceea sa te stresezi ca vrei functie de conducere sau sa promovezi.........
Hm, o competitie continua!
Apropo, te pot intreba, pentru ce anume ai optat?
Judecator sau procuror?
Si de ce una si nu cealalta?
Fie-mi iertata curiozitatea! :)
Vai nu pot sa cred... cica admitere la INM... ce diferenta... cum era la inceput - interesant si plin de informatii - si cum a ajuns acum TOTAL lipsit de informatii si cu tot felul de USERI care discuta spete si grile... DOAMNE si ei cica dau admiterea la INM, dar unii dintre ei isi petrec zilele pe forum scriind grile si dezbatand spete "FOARTE UTILE" si apoi se mira de ce nu reusesc sa intre...
E grav, mai sunt 2 saptamani pana la examen, iar unii inca scriu spete si dezbat cu atata patos pe forum... penibil
Felicitari, 4 luati loc ! =D>